Vívó-vb – Nem jutott a második fordulóba a tőröző Németh András

image Vereséget szenvedett az első fordulóban Németh András, ezzel a 47. helyen végzett a kazanyi vívó-világbajnokság férfi tőrversenyében.

    A főtábla egyetlen magyarja Michal Majewskivel került össze szombaton, s bár egy darabig – 5-5-ig – jól tartotta magát, a gyorsabb és pontosabb lengyel a magyar szempontból 5-8-as állást követő egyperces pihenő után tiszta találatokkal 14-5-re elhúzott. A selejtezőben remekül vívó, még junior korú magyar tőröző egy tust tudott még adni, de a vége sima lengyel győzelem lett.
    „Nagyon szomorú vagyok, és nem csak azért mert kikaptam, hanem azért is, ahogyan – értékelt az MTI-nek. – Tegnap készültünk a lengyel fiúra, videóztunk, balkezesekkel edzettem, mert ő is az, ma pedig még a legjobban begyakorolt akcióimat sem tudtam jól megcsinálni. Öt-ötig úgy éreztem, megnyerhetem ezt az asszót, azután viszont bármit csináltam, nem találtam el az ellenfelemet. Még fegyvert is cseréltem, hátha ezzel változik valami, de most ez sem segített.”
    A másik három magyar induló nem került fel a 64-es táblára, Szabados Kristóf 68., Dósa Dániel 100., Szabados Gábor pedig 108. lett.
    Eredmény:
    a 64 között:
Michal Majewski (lengyel)-Németh András 15-6

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!