Vívó-vb – Éremtáblázat

image Holtversenyben a tizedik helyen végzett a magyar válogatott a kazanyi vívó-világbajnokság éremtábláján.

    A küldöttség egyetlen érmét – egy bronzot – a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szatmári András összeállítású férfi kardcsapat szerezte.

    ARANY EZÜST BRONZ
Olaszország 3 1 4
Oroszország 3 1 4
Franciaország 3 1 3
Egyesült Államok 1 1 –
Németország 1 1 –
Ukrajna 1 – 2
Koreai Köztársaság – 4 –
Kína – 2 –
Észtország – 1 1
Magyarország – – 1
Románia – – 1
Svájc – – 1
Tunézia – – 1
    Egyéniben két-két bronzérmet osztanak.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Vívó-vb – Negyedik a női párbajtőrcsapat

image A negyedik helyen végzett a magyar női párbajtőrcsapat a kazanyi vívó-világbajnokságon.

    A brazilok és az amerikaiak legyőzése, valamint az oroszoktól elszenvedett vereség után az olaszokkal vívott a bronzéremért a Szász Emese, Révész Julianna, Tóth Hajnalka, Budai Dorina összeállítású válogatott. Az összecsapás első nyolc asszója után mindig a magyaroknál volt az előny, csak a kilencediknél vezettek az olaszok, de ez nekik 45-37-es győzelmet ért.
    Szász az elején 5-2-re megverte Bianca Del Carrettót, majd Budai ugyan 6-4-re kikapott az egyéniben győztes Rossella Fiamingótól, de az előny így is maradt a magyaroknál. Később pedig még nőtt is, mert Révész 4-1-re verte Mara Navarriát. A folytatásban Budai kéttusos vereséget szenvedett Del Carettótól, ezzel együtt alapvetően nem változott a helyzet, mert még mindig a magyarok vezettek. Így maradt ez Szász döntetlenje után is, Révész pedig egy 5-2-es asszóval nyugtatta csapattársait.
    A következő két asszó azonban az olaszoké lett, előbb a Budai helyére beállt Tóth kapott ki kettővel Navarriától, aztán Révész ugyanennyivel Del Carrettótól, de Szász még így is egytusos előnnyel kezdhette meg párharcát Fiamingóval (31-30). Aztán korántsem az addigiak szerint folytatódott a küzdelem, mert a magyar párbajtőröző az akciói végén nem érte el ellenfelét vagy mellé szúrt, miközben sorozatban hét találatot kapott. 31-37-ről pedig már nem volt esélye visszakapaszkodni, hiába próbálkozott ezzel az utolsó pillanatokig.

    Eredmények:
    a 16 között:
Magyarország-Brazília 45-28
    negyeddöntő:
Oroszország-Koreai Köztársaság 30-29
Magyarország-Egyesült Államok 45-31
Olaszország-Románia 41-32
Észtország-Kína 31-30
    elődöntő:
Oroszország-Magyarország 31-24
Észtország-Olaszország 42-32
    a 3. helyért:
Olaszország-Magyarország 45-37

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Vívó-vb – Nyolcadik a férfi párbajtőrcsapat

image A nyolcadik helyen végzett a címvédő magyar férfi párbajtőr-válogatott a kazanyi vívó-világbajnokságon.

    Az Imre Géza, Bockó Gábor, Rédli András, Somfai Péter összeállítású együttes a negyeddöntőben elszenvedett vereség után ráadástussal kikapott az ukránoktól, majd öt találattal a dánoktól.
    Az első mérkőzésen eleinte fej fej mellett haladt a két csapat, aztán az ötödik párban három találatnyi előnyhöz jutottak a magyarok, a következő asszóban viszont ez mindjárt el is olvadt. Két egytusos ukrán győzelem jött a sorban, így Boczkó 27-29-es állásnál ment fel a pástra Anatolij Herejjel szemben. Eleinte ritkán tudta megszúrni ellenfelét, miközben nőtt a különbség (32-39), de a végén rátalált az eredményes akcióra – rárontott Herejre és egyszerű tust adott -, ennek következtében 43-43-ra egyenlített úgy, hogy 15 másodperccel a vége előtt még 37-41 volt az állás. A vívóidő lejárt, a hosszabbításban Boczkó ugyanazzal próbálkozott, ami addig bejött, de lerohanásába ezúttal beleszúrt az ukrán vívó.
    A hetedik helyért a dánokkal kellett vívni, akik nagyon fel voltak dobva attól, hogy a nyolcaddöntőben legyőzték a venezuelaiakat, majd szoros mérkőzéseket vívtak a svájciakkal és az olaszokkal. A magyarok keretbe foglalták a helyosztót, az első kettő és az utolsó kettő asszót elveszítették, így hiába fordítottak az összecsapás közepén, végül vesztesen voltak kénytelenek elhagyni a pástot.
    A címvédő magyar válogatottnak nem sikerült ez az év, az Eb-n hetedik lett – tíz világverseny után az volt az első, amelyen nem nyert érmet -, a vb-n pedig nyolcadikként zárt.
    Udvarhelyi Gábor fegyvernemi vezetőedző szerint valahol kódolva volt egy ilyen szereplés, mint mondta: “éppen a nagy számok törvénye, az életkor és a bennünket szezon közben sújtó páratlan sérüléssorozat okán”.
    “Ma nagyon ingadozó formát nyújtottak a srácok, mindenkinek akadt jobb és rosszabb pillanata. Rédli Andris a dánok elleni meccsig veretlen maradt, ugyanakkor egy jó Imre Gézára és Boczkó Gáborra feltétlenül szükségünk van. Visszamenőleg sem válogatnék másként, egyelőre ez a legerősebb csapatunk. Ugyanakkor újraépítkezni és építkezni kell. Többet és másként fogunk dolgozni, már alakul a fejemben a kép, de alszom rá néhányat. Szeptemberben szeretném a srácok és az elnökség elé terjeszteni” – összegzett Udvarhelyi.

    Eredmények:
    a 16 között:
Magyarország-Spanyolország 45-42
    negyeddöntő:
Svájc-Dánia 45-37
Franciaország-Olaszország 45-36
Koreai Köztársaság-Ukrajna 45-31
Oroszország-Magyarország 45-40
    az 5-8. helyért:
Ukrajna-Magyarország 44-43
    a 7. helyért:
Dánia-Magyarország 45-40

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Vívó-vb – Francia győzelem a férfi tőrözők csapatversenyében

image A francia válogatott nyerte a férfi tőrözők csapatversenyét a kazanyi vívó-világbajnokságon.

    A magyarok, akiknek hétfőn nem sikerült a legjobb 16 közé kerülniük, a 26 csapatos mezőnyben a 20. helyen fejezték be a viadalt.
    Eredmények:
    a 32 között (hétfőn):
Hongkong-Magyarország 45-27
    negyeddöntő:
Olaszország – Nagy-Britannia 45-32
Kína-Egyesült Államok 45-41
Oroszország-Koreai Köztársaság 45-43
Franciaország-Németország 45-42
    elődöntő:
Kína-Olaszország 45-39
Franciaország-Oroszország 45-40
    a 3. helyért:
Olaszország-Oroszország 45-29
    döntő:
Franciaország-Kína 45-25

    végeredmény: 1. Franciaország (Erwan Le Pechoux, Enzo Lefort, Julien Mertine, Vincent Simon), 2. Kína (Csen Haj-vej, Lej Seng, Ma Csien-fej, Si Csia-luo), 3. Olaszország (Andrea Cassara, Andrea Baldini, Valerio Aspromonte, Grigorio Avola), … 20. Magyarország (Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Németh András, Dósa Dániel)

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Vívó-vb – Panama nem állt ki, a 16-os táblán a női párbajtőrcsapat

image Elmaradt a kedd délelőttre kiírt mérkőzése a magyar női párbajtőr-válogatottnak, amely így feljutott a 16-os táblára a kazanyi vívó-világbajnokságon.

    A Szász Emese, Révész Julianna, Tóth Hajnalka, Budai Dorina összeállítású együttesnek a nyolcaddöntőbe kerülésért a panamaiakkal kellett volna vívnia, és erre is készült, de a kezdési időpontban az ellenfélből csak egyetlen csapattag volt jelen. Ő – Budai Dorina elmondása szerint – sűrűn kért elnézést, hogy nincsenek itt a társai és így hiába jöttek ki a csarnokba a magyarok.
    Hamarosan megjelent a versenybíróság egy tagja, Patrick Picot – aki az 1980-as olimpián aranyérmes volt a francia párbajtőrcsapattal – s rövid tanakodás után megszületett a hivatalos döntés arról, hogy a magyarok továbbjutottak.
    Eredetileg úgy volt, hogy Szász Emese és csapattársai nem vívnak kedden, de később új tábla készült, erről viszont a panamaiak nem szereztek tudomást. A magyarok szerda reggeli ellenfele a brazil együttes lesz, amely szintén küzdelem nélkül lépett tovább, mivel a svájciak sérülések miatt csak egy asszót vívtak velük.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Vívó-vb – Bronzérmes a férfi kardcsapat

image     A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szatmári András összeállítású válogatott az ukránok és az olaszok legyőzése, valamint az olimpiai bajnok dél-koreaiaktól elszenvedett vereség után a harmadik helyért a oroszokkal csapott össze, akiket az elődöntőben meglepetésre legyőztek a németek.

    A fegyvernem klasszikus párharca 45-43-as magyar sikerrel zárult úgy, hogy az utolsó asszóban Szilágyi Áron 36-40-ről fordítva 9-3-ra verte az egyéniben győztes Nyikolaj Kovaljovot.
    Az eleje is jól sikerült a magyaroknak, Gémesi 5-2-re nyert Kovaljov, majd Szilágyi 5-3-ra a tavaly, Budapesten világbajnok Venjamin Resetnyikov ellen. Ezután két vereség következett: Decsi Alekszej Jakimenkótól, Gémesi pedig Resetnyikovtól kapott ki. Az ötödik asszóban ismét Decsi volt a páston, és legyőzte Kovaljovot, utána viszont megint két vereség jött, Szilágyi Jakimenkóval, Decsi Resetnyikovval nem bírt. Ekkor már négy tus (31-35) volt az oroszok előnye, ami meg is maradt az utolsó asszóra, mert előtte Gémesi Jakimenkóval 5-5-öt vívott.
    A kilencedik párharc tartogatta az igazi fordulatot, az olimpiai bajnok Szilágyi – akinek hullámzóan ment a vívás a kazanyi világbajnokságon – tiszta akciókkal közelebb férkőzött, majd fordított. Érződött, hogy Kovaljov korántsem magabiztos, 43-43-nál lett először egyenlő az állás, a végére pedig már csak két magyar tus maradt.
    “Nagyon fegyelmezetten kellett vívnom az utolsó asszóban. Nem csinálhattam semmi olyan kockázatos akciót, ami egyébként benne van a vívásomban” – mondta az MTI-nek Szilágyi Áron, aki azt emelte ki, hogy össze tudtak állni az elődöntőben a dél-koreaiaktól elszenvedett vereség után, és a bronzmérkőzésre mindenki nagyon motivált maradt.
    “Az ukránok ellen felkészültek voltunk, még az is belefért, hogy én a közepén kikaptam, a többiek azonnal helyre tudták hozni. Az olaszok ellen már vitt a szívünk is bennünket, de ott is jól vívtunk. Utána következett egy olyan elődöntő, ahol nem találtuk az ellenszert az ellenfelünk vívására. Valami olyan extrát hoztak ide a dél-koreaiak, amivel most nem tudtunk mit kezdeni – folytatta, majd felidézte, hogy amikor az utóbbi években a magyar csapat megverte az oroszt, mindig nagyon szoros volt a mérkőzés.
    “Úgy érzem, amíg páston voltam, extrát tudtam nyújtani, és kellett is” – mondta az olaszok ellen combizom-sérülést szenvedő Szatmári András, aki szerint az egység volt a siker titka amellett, hogy jól is vívtak.
    Hasonlóan vélekedett az idén Eb-bronzérmes Gémesi Csanád. Mint mondta: “nagyon jó csapat kovácsolódott össze az idény során és itt a világbajnokságon is”.
    “Ez volt az egyik oka a sikernek, a másik pedig az, ami valószínűleg ebből következik, hogy azokban a szituációkban, amikor nagyon kellett, mindig volt egy ember, aki a szükséges pluszt, azt, ami a győzelemhez kell, hozzá tudta tenni az összteljesítményhez.”
    “Úgy jöttünk ide a fiúkkal, hogy mindenképpen érmet szerettünk volna nyerni – mondta Decsi Tamás. – Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, mert az ukránokon és az olaszokon keresztül vezet az út az elődöntőig. Nagyon bíztunk benne, hogy a koreai válogatottat le tudjuk győzni, de nemcsak csapatban, hanem egyéniben is jobbnak bizonyultak nálunk, szinte mindannyian tőlük kaptunk ki. Ezen majd dolgozni kell, hogy mit tudunk tenni ellenük. Aztán úgy gondoltuk, hogy mindenképpen kell nekünk ez az érem, és mindenki mindent meg is tett érte.”
    Somlai Béla, a férfi kard szakág vezetőedzője Szilágyi Áron utolsó asszóját emelte ki, illetve a negyeddöntős eredményt, azt, hogy az olasz válogatottat három éve most először tudták legyőzni.
    “Volt tartása az egész társaságnak. Ha az egyiknek nem ment, akkor a másik segített rajta” – összegezte a nap tapasztalatait.
    A magyarok legutóbb 2009-ben voltak érmesek ebben a számban világbajnokságon. Akkor, a törökországi Antalyában ugyancsak a harmadik helyen végeztek.
    A férfi kardcsapat a magyar küldöttség első dobogós helyezését szerezte a Tatárföld fővárosában zajló vb-n.
    A viadalt – történetük során először – a németek nyerték.
    Eredmények:
    a 16 között:
Magyarország-Ukrajna 45-39
    negyeddöntő:
Oroszország-Franciaország 45-34
Németország-Egyesült Államok 45-41
Koreai Köztársaság-Románia 45-37
Magyarország-Olaszország 45-39
    elődöntő:
Németország-Oroszország 45-40
Koreai Köztársaság-Magyarország 45-32
    a 3. helyért:
Magyarország-Oroszország 45-43
    döntő:
Németország-Koreai Köztársaság 45-41

    A végeredmény: 1. Németország (Nicolas Limbach, Max Hartung, Matyas Szabo, Benedikt Wagner), 2. Koreai Köztársaság (Gu Bon Gil, Kim Jung Hvan, Von Vu Jung, Oh Eun Szeok), 3. Magyarország (Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szatmári András)

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Vívó-vb – Francia győztest avattak férfi párbajtőrben

image Ulrich Robeiri győzött férfi párbajtőrben a kazanyi vívó-világbajnokságon.

    A francia versenyző a látványos döntőben három találattal bizonyult jobbnak a dél-koreai Park Kjung Dunál, aki a legjobb 16 között ráadástussal búcsúztatta Rédli Andrást.
    Eredmények:
    a 64 között:
Rédli András-Yuval Shalom Freilich (izraeli) 14-10
Pavel Pitra (cseh)-Boczkó Gábor 15-14
Csang Cseng-csie (kínai)-Somfai Péter 15-14
Ruszlan Kurbanov (kazah)-Szényi Péter 15-10
    a 32 között:
Rédli-Hugues Boisvert-Simard (kanadai) 15-10
    a 16 között:
Park Kjung Du (dél-koreai)-Rédli 4-3
    negyeddöntő:
Ulrich Robeiri (francia)-Anton Avgyejev (orosz) 14-13
Gauthier Grumier (francia)-Pavel Szuhov (orosz) 15-7
Park-Bogdan Nyikisin (ukrán) 15-13
Enrico Garozzo (olasz)-Sten Priinits (észt) 15-9
    elődöntő:
Robeiri-Grumier 15-11
Park-Garozzo 15-10
    döntő:
Robeiri-Park 15-12

    végeredmény: 1. Ulrich Robeiri, 2. Park Kjung Du, 3. Gauthier Grumier és Enrico Garozzo, … 11. Rédli András, … 37. Somfai Péter, … 48. Boczkó Gábor, … 51. Szényi Péter

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Vívó-vb – Szász Emese ötödik

image Egy tussal kikapott a negyeddöntőben, ezzel az ötödik helyen végzett Szász Emese a női párbajtőrözők versenyében a kazanyi vívó-világbajnokságon.

    Amint az várható volt, a magyar vívó kiélezett, fordulatos és izgalmas asszót vívott az éremért az egyéniben olimpiai és világbajnok Britta Heidemann-nal, de a németnek jött össze a párharc vége, így ő nyugtázhatta felszabadult kiáltással az elődöntőbe jutást.
    Az eddig egyéniben két vb-bronzzal és egy vb-ezüsttel rendelkező Szász Emese szépen akciózott, míg ellenfele rendkívül mozgékony volt, ugrált, guggolt, előre, hátra, oldalra mozgott, pengét ütött, minden csinált, hogy elbizonytalanítsa a magyar párbajtőrözőt. Ennek ellenére együtt haladtak végig, sőt 13-11-nél Szász volt kedvezőbb helyzetben. Az előny azonban 14-14-nél elfogyott, az egyetlen tusra menő vívás pedig már lutri, az utolsó akciónál, még az alapidőn belül a német zöld lámája villant fel. Szász Emese csalódottan roskadt a pást szélére, miközben Heidemann hatalmas feszültség alól szabadult fel.
    “Korábban kérdezték, ilyen esetben miért hagyom a hosszabbításra a döntést, most nem hagytam, most ez volt a baj” – mondta a bemelegítőterem egy távoli sarkában keseregve. “Az 5-8. helyen még nem végeztem világbajnokságon, amikor idáig eljutottam, az érem is mindig összejött. Heidemann-nal nagyon régen nem vívtam, junior koromban sokszor megvert, azóta csapatversenyeken kerültünk össze, de azokon már egy adott helyzetben kellett befejezőként vívnunk, az teljesen más.”
    A magyarok érem nélkül fejezték be az egyéni versenyeket. Ez legutóbb 2011-ben, Cataniában fordult elő, akkor végül a férfi párbajtőrcsapat révén egy ezüst jött össze. Előzőleg a 2001-es, nimes-i világbajnokságon volt hasonló a forgatókönyv, de 13 éve aztán egy-egy arannyal, ezüsttel és bronzzal zártak a magyarok.
    Eredmények:
    a 64 között:
Szász Emese-Anfisza Pocskalova (ukrán) 15-12
Révész Julianna-Ricarda Multerer (német) 15-8
Budai Dorina-Szara Beszbesz (tunéziai) 15-8
Sophie Haarlem (svéd)-Tóth Hajnalka 15-8
    a 32 között:
Szász-Haarlem 15-2
Ana Maria Branza (román)-Révész 15-11
Irina Embrich (észt)-Budai 15-9
    a 16 között:
Szász-Dzsoan Fejbi Bezsura (ukrán) 15-9
    negyeddöntő:
Rosella Fiamingo (olasz)-Embrich 15-13
Jana Semjakina (ukrán)-Kong Man Vaj (hongkongi) 9-8
Erika Kirpu (észt)-Csoj In Dzsong (dél-koreai) 15-12
Britta Heidemann (német)-Szász 15-14
    elődöntő:
Fiamingo-Semjakina 13-12
Heidemann-Kirpu 15-10
    döntő:
Fiamingo-Heidemann 15-11
    
    végeredmény: 1. Rosella Fiamingo, 2. Britta Heidemann, 3. Jana Semjakina és Erika Kirpuu, 5. Szász Emese, … 26. Révész Julianna, … 32. Budai Dorina, … 42. Tóth Hajnalka

Fotó: sportfm.hu

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Vívó-vb – Varga Gabriellát a címvédő állította meg

image A magyarok közül Varga Gabriella szerepelt a legjobban a női tőrözők versenyében a kazanyi vívó-világbajnokságon: egy asszót nyert, majd kikapott a címvédőtől, így a 28. helyen végzett. Knapek Edina, Kreiss Fanny és Jeszenszky Szilvia az első fordulóban vereséget szenvedett.

    Varga a német Sandra Bingenheimerrel kezdett szombaton, mégpedig jól. Az első akciói könnyedek és pontosak voltak, ennek eredményeként a szünetig 5-2-es vezetésre tett szert. A pihenőt követően azonban feltámadt az ellenfele, vagy inkább kihasználta a magyar vívó hibáit. Amint azt Varga edzője, Szelei István utóbb elmondta, előző nap a német lányra készültek, megbeszélték, hogy csak egylépéses támadásokat érdemes indítani, nehogy Bingenheimer közbeszúrjon, miközben Varga esetleg nem találja el őt, ehhez képest az asszó közepe nem e szerint a forgatókönyv szerint alakult. A következmény az lett, hogy a német felzárkózott, majd a harmadik szakaszban meg is lépett. 10-14-nél már nagyon kevés esély mutatkozott a győzelem kiharcolására, de Varga nem adta fel. Tizenhárom másodperc volt hátra, amikor a 11. tusát adta, majd hét a 12.-nél, négy a 13.-nál, az utolsó akció pedig egy másodpercnél kezdődött. Ebbe pedig még belefért egy újabb Varga-találat, így jöhetett a hosszabbítás, amelyben megint a magyar tőröző adott tust.
    Második összecsapása már sokkal simább volt, a világbajnoki címvédő, 2012-ben olimpiai ezüstérmes Arianna Errigo érvényesítette vele szemben a papírformát. Nulla-három után Varga Gabriella 2-3-ra még felzárkózott, azután viszont jó darabig csak érvénytelen felületen tudta eltalálni olasz ellenfelét, aki eközben sorozatban 11 tust adott, s végül 12 találatnyi különbséggel nyert.
    “Számítottam rá, hogy kész-rajtra azonnal elindul, ő ilyen, mindenkinek nekiront, de egyszerűen nem tudtam megállítani” – mondta szomorúan pár perccel később Varga Gabriella. – Ha tartottam a távolságot, akkor meg leszorított a pást végére. Nem találtam a pengéjét, ő meg zseniális abban, hogy mindenhonnan betalál” – folytatta, hozzátéve, hogy jó ideje küzd teniszkönyökkel, s bár most éppen nem érzett fájdalmat, de a koordinációt befolyásolhatta ez a problémája is.
    Az első asszóról azt mondta: meglátszott rajta, hogy ez egy világbajnokság, az izgalom egy kicsit megbénította őt.
    “Csak 10-14-nél, amikor már nem volt min gondolkodni, csináltam meg, amit addig is megtehettem volna. Nagyon örültem a győzelemnek, mert ilyen nagy hátrányból, ilyen rövid időn belül még soha nem jöttem vissza”.
    Varga első asszójához hasonló kiélezett mérkőzést vívott a 32 közé jutásért Vang Csennel Knapek Edina, aki 5-2-re vezetett, majd 5-5 után elengedte kínai ellenfelét, azután viszont 6-11-ről 10-11-re felzárkózott. 11-12 után egy együttes akciónál a kínait látta a bíró támadónak, 11-13-nál pedig Knapek akciójánál, úgy tűnt, nem jelzett a gép. Az ellenőrzés nem mutatott hibát, így maradt az állás, majd Vang növelte előnyét, végül pedig mindkét oldalon esett még egy-egy találat. Knapek Edina hátrányban is türelmesen vívott, de a kínai is nagyon összeszedett volt, így ő léphetett tovább.
    Kreiss Fanny a francia Astrid Guyart-tól, Jeszenszky Szilvia pedig a brit Natalia Sheppardtól kapott ki az első körben.
    Knapek Edina 35., Jeszenszky Szilvia 44., Kreiss Fanny 46. lett.
    Eredmények:
    a 64 között:
Varga Gabriella-Sandra Bingenheimer (német) 15-14
Natalia Sheppard (brit)-Jeszenszky Szilvia 15-4
Vang Csen (kínai)-Knapek Edina 15-12
Astrid Guyart (francia)-Kreiss Fanny 15-4
    a 32 között:
Arianna Errigo (olasz)-Varga 15-3

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Vívó-vb – Nem jutott a második fordulóba a tőröző Németh András

image Vereséget szenvedett az első fordulóban Németh András, ezzel a 47. helyen végzett a kazanyi vívó-világbajnokság férfi tőrversenyében.

    A főtábla egyetlen magyarja Michal Majewskivel került össze szombaton, s bár egy darabig – 5-5-ig – jól tartotta magát, a gyorsabb és pontosabb lengyel a magyar szempontból 5-8-as állást követő egyperces pihenő után tiszta találatokkal 14-5-re elhúzott. A selejtezőben remekül vívó, még junior korú magyar tőröző egy tust tudott még adni, de a vége sima lengyel győzelem lett.
    “Nagyon szomorú vagyok, és nem csak azért mert kikaptam, hanem azért is, ahogyan – értékelt az MTI-nek. – Tegnap készültünk a lengyel fiúra, videóztunk, balkezesekkel edzettem, mert ő is az, ma pedig még a legjobban begyakorolt akcióimat sem tudtam jól megcsinálni. Öt-ötig úgy éreztem, megnyerhetem ezt az asszót, azután viszont bármit csináltam, nem találtam el az ellenfelemet. Még fegyvert is cseréltem, hátha ezzel változik valami, de most ez sem segített.”
    A másik három magyar induló nem került fel a 64-es táblára, Szabados Kristóf 68., Dósa Dániel 100., Szabados Gábor pedig 108. lett.
    Eredmény:
    a 64 között:
Michal Majewski (lengyel)-Németh András 15-6

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!