Vb-2014 – Van Gaal: fantasztikus tornán vagyunk túl

image Dicsérte csapatát Louis van Gaal holland szövetségi kapitány, miután a válogatott 0-0-s végeredményt követően büntetőkkel kikapott az argentinoktól a brazíliai labdarúgó-világbajnokság második, szerdai elődöntőjében.

    A gyakorlatilag gólhelyzet nélküli mérkőzésről szólva a szakvezető közölte:
    „Nem sok helyzetet alakítottunk ki a korábbi meccseinkhez képest, ez sokat elárul az ellenfél teljesítményéről. Hiába volt pályán Robben, Van Persie és Sneijder, illetve Messi, Lavezzi és Higuain, alig volt kapura lövés, ami jelzi a taktika színvonalát. Szomorú, hogy szerintem éppen a büntetőt rontó Vlaar volt a mezőny legjobbja.”
    Az ősztől a Manchester United kispadján ülő tréner kifejtette, ezzel együtt fantasztikus tornán vannak túl, amelyen senki sem várta őket az elődöntőbe. Csalódottságot csak amiatt érez, hogy 11-esekkel maradtak alul, amely a legrosszabb módja a vereségnek. A szombati, Brazília elleni bronzmérkőzésről ugyanakkor markáns véleményt fogalmazott meg:
    „Tíz éve mondom, hogy el kéne törölni a bronzmeccseket. Azoknak a vesztese sorozatban két vereséggel távozik egy amúgy sikeres tornáról, ennek szerintem semmi köze a sport szellemiségéhez.”
    A hollandok sztárjának, Arjen Robbennek sincs túl sok kedve a bronzéremért küzdeni:
    „Nem érdekel a harmadik hely. Csak a vb-cím a fontos, a bronzmeccset nyugodtan el lehetne felejteni.”
    A szerdai elődöntőt lezáró „szétlövésben” elsőként hibázó Ron Vlaar érthető csalódottsággal nyilatkozott:
    „Igen, elrontottam a büntetőt, így rosszul kezdtük a párbajt. Nem így kellett volna történnie. Nem voltam ideges, koncentráltam, mégse ment be.”
    A hollandok szombaton 22 órakor szállnak szembe a házigazdákkal a bronzéremért Brazíliavárosban.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu