Vb-2014 – Suarez belekóstolt Chiellinibe – megbüntetik

image Fegyelmi eljárást indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kedden Luis Suárez uruguayi csatár ellen, aki minden bizonnyal beleharapott olasz ellenfele vállába a brazíliai labdarúgó-világbajnokság keddi mérkőzésén.

A témáról kiadott közlemény emlékeztet arra, hogy a FIFA szabályzata szerint a televíziós felvételek visszanézése után, utólagosan is szankcionálhatóak, akár el is tilthatók azok a játékosok, akiket az adott mérkőzésen a játékvezető nem büntetett meg.
A közlemény szerint a 27 éves játékosnak és az uruguayi szövetségnek még szerdán, közép-európai idő szerint este tíz óráig lehetősége van ismertetnie a FIFA-val saját álláspontját, és eljuttatnia a nemzetközi szövetséghez bármely olyan dokumentumot, amelyet az esethez tartozónak gondol.
A Premier League gólkirálya első nyilatkozatában úgy vélte, semmi különös nem történt: “Teljesen normális mozdulat volt, ilyesmi előfordul a pályán. Futballisták vagyunk, tudjuk, hogy megesik az ilyen, nem kell ennek különösebb jelentőséget tulajdonítani” – közölte.
A pályafutása során már több hasonló esetbe keveredő Suárez – a televíziós felvételek tanúsága szerint – tíz perccel a lefújás előtt valószínűleg megharapta az olasz Giorgio Chiellinit egy ütközéskor. Chiellini az eset után meg is mutatta a harapásnyomokat a játékvezetőnek, aki egyik játékosnak sem adott lapot.
Uruguayi részről Oscar Tabarez szövetségi kapitány megvédte játékosát:
“Nem láttam az esetet, de úgy tűnik, sokan ellenszenvvel viseltetnek Luis iránt, és múltbéli dolgokért piszkálják őt.”

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.