Vb-2014 – Rekordszámú amerikai nézte a portugálok elleni mérkőzést

image Rekordbeállítást érő nézőszámot hozott az Egyesült Államokban a labdarúgó-válogatott Portugália elleni világbajnoki mérkőzése vasárnap.

A 2-2-es döntetlennel zárult találkozót az ESPN és Univision csatornákon összesen 24,7 millióan látták – annyian, amennyien a négy évvel ezelőtti dél-afrikai torna fináléját.
Az ESPN adatai szerint további 490 ezer szurkoló követte mobil alkalmazásokon keresztül a portugálok elleni döntetlent. A csatorna közvetítéseit a vb első 32 mérkőzése alatt átlagosan 4,3 millióan követték figyelemmel – szemben a dél-afrikai torna 2,9 milliós átlagával, ez 50 százalékos növekedést jelent.
A spanyol nyelvű Univision is növekvő érdeklődésről számolt be: a négy évvel ezelőtti 2,3 millió nézős átlaghoz képest az idei torna első felét 3,4 millióan izgulták végig. Az amerikai-portugál mérkőzés 6,5 milliós nézőszáma a legnézettebb válogatott találkozót jelentette a csatorna történetében.
A nagy érdeklődés hátterében feltehetően az áll, hogy az Egyesült Államok az első fordulóban 2-1-re legyőzte Ghánát. Az együttes az utolsó csoportfordulóban, csütörtökön Németország ellen lép pályára.
A vb világszerte rekordokat döntöget: Brazíliában 42,9 millióan szurkoltak a képernyők előtt a torna nyitómérkőzésén, melyen a házigazda legyőzte Horvátországot. Németországban a portugálok legyőzésekor 26,4 millióan izgultak a televíziót nézve a Nationalelfért, míg Japánban az Elefántcsontpart elleni vesztes találkozó hozott rekordot: azt a meccset 34,1 millióan látták.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu