Vb-2014 – Nem játszik döntetlenre a német és az amerikai válogatott

image Német és amerikai részről is cáfolják azokat a feltételezéseket, hogy a mindkét válogatott számára előnyös döntetlenre játszanának a brazíliai labdarúgó-világbajnokság utolsó csoportfordulójában.

A két csapat között több összefonódási pont is van: az amerikai együttest a német Jürgen Klinsmann vezeti, akinek a segítője volt a Nationalelfet irányító Joachim Löw 2006-os vb-n. Emellett öt amerikai játékos német származású, négyen közülük a Bundesligában játszanak. A négy ponttal a G csoport élén álló Németország számára egy döntetlen biztos csoportelsőséget jelentene, míg a négypontos Egyesült Államok szintén továbbjutna egy ilyen eredménnyel.
Az érintettek tagadták, hogy hallgatólagos megegyezés született volna:
„Mindkét csapat meg akarja nyerni a csoportot, a győzelemért fogunk küzdeni” – mondta Jürgen Klinsmann, aki kifejtette: csapata minden mérkőzésen kiadja magából a maximumot, s ez Németország ellen sem lesz másként.
A Nationalelf védője, Mats Hummels az ellenfél dicsérete mellett a feltételezésekről is elmondta véleményét:
„Sportemberekhez méltatlan és nagyon sportszerűtlen lenne a többi csapattal szemben, ha ilyen tervekkel lépnénk pályára” – mondta a 25 esztendős hátvéd, aki gólt szerzett Portugália 4-0-ás legyőzésekor.
A csütörtöki találkozón egy csúcsbeállításra kerülhet sor: a 35 esztendős Tim Howard 102. alkalommal léphet pályára az Egyesült Államok csapatában, ezzel a legtöbb válogatottsággal rendelkező amerikai kapusok rangsorában beérné az éllovas Kasey Kellert.
A csoport másik mérkőzésén csak a győzelem teremthet esélyt a továbbjutásra az 1-1 pontos Portugália és Ghána számára.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu