Vb-2014 – Megérdemelt sikerről beszélnek az argentinok

image Az argentin játékosok megérdemeltnek érzik a döntőbe jutásukat a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, a hollandok elleni büntetőpárbaj hőse, a kapus Sergio Romero többek között Louis van Gaalnak, a hollandok szövetségi kapitányának is köszönetet mondott.

„A szurkolóinknak üzenem, hogy élvezzék ki a pillanatot, mi is ezt tesszük, aztán holnaptól már a fináléra készülünk” – mondta boldogan Romero. „A 11-eseknél a szerencse dönt, ez az igazság. Magabiztosan álltam a kapuba, s végül minden jól alakult.”
Az AS Monaco hálóőre a holland szakvezetőnek azért hálálkodott, mert Van Gaal volt első európai klubjának, az AZ Alkmaarnak a vezetőedzője.
„Rengeteget segített nekem, amikor megérkeztem Hollandiába, egy számomra teljesen idegen országba. Az elején nem beszéltem a nyelvet, ő viszont beszélt spanyolul és mindenben segített” – méltatta a trénert a kapus.
Lionel Messi, az argentinok sztárja egy közösségi oldalra írt bejegyzésében méltatta csapattársait.
„Büszke vagyok arra, hogy ennek az együttesnek a tagja lehetek. Mindenki fenomenális a csapatban, micsoda meccset játszottak. Őrület, döntőben vagyunk. Élvezzük, még egy kis lépés kell” –  írta az FC Barcelona sztárja.
„Nem volt egy briliáns mérkőzés, de összességében mi voltunk a jobbak” – mondta Ezekiel Lavezzi, a Paris Saint-Germain támadója. „Argentína volt az a csapat, amelyik többet támadott, a hollandok nem igazán tudtak problémát okozni nekünk.”
Alejandro Sabella szövetségi kapitány lelkesen beszélt csapatáról, külön kiemelve Romero kapust, illetve Javier Mascheranót, aki a rendes játékidő utolsó pillanataiban óriásit mentett, amikor blokkolta Arjen Robben közeli lövését.
„Mascherano szimbólum, egy különleges képességű futballista, a pályán és azon kívül is emblematikus figura” – méltatta az FC Barcelona játékosát a szakember.
A tréner az elődöntő utáni sajtótájékoztatón már a fináléra is előretekintett:
„Örülnénk, ha lenne még egy-két plusz napunk pihenni a finálé előtt, mert a játékosaim közül néhányan sérültek, fáradtak, elgyötörtek, egy háború nyomait viselik magukon. Vár ránk egy döntő, melyre egy nappal kevesebbet pihenhetünk riválisunknál, ráadásul egy olyan nagyszerű csapat ellen, mint a német. Ugyanakkor kemény munkával, eltökéltséggel és komolysággal fogunk mindent megtenni, amit csak tudunk, hogy a csúcsra jussunk.”
Az argentin-német finálé vasárnap 21 órakor kezdődik a riói Maracana Stadionban.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu