Vb-2014 – Fegyelmi eljárást és sárgalap-törlést kérnek a brazilok

image Fegyelmi eljárást sürget a Neymarnak súlyos sérülést okozó kolumbiai Juan Zunigával szemben, egyben pedig a pénteki világbajnoki negyeddöntőben Thiago Silvának felmutatott sárga lap visszavonását várja a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF).

Delia Fischer, a nemzetközi szövetség (FIFA) szóvivője megerősítette a brazil kérést, ugyanakkor jelezte, hogy továbbra is vizsgálódnak a brazil-kolumbiai mérkőzésen történteket illetően, és egyelőre nem született döntés arról, hogy indul-e fegyelmi eljárás.
Juan Zuniga a meccs hajrájában beletérdelt Neymar hátába, ennek következtében a brazil játékos csigolyatörést szenvedett, emiatt Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány a torna hátralévő részében már nem számíthat rá. A játékvezető, a spanyol Carlos Velasco sem szabadrúgást, sem lapot nem adott az eset után, hanem az előnyszabályt alkalmazva továbbengedte a játékot.
A CBF szeretné elérni, hogy a Thiago Silvának felmutatott sárga lapot tekintsék semmisnek, így a hazai válogatott csapatkapitánya játszhatna a németek elleni, keddi elődöntőben.
Luis Felipe Scolari már a negyeddöntős összecsapás után hangot adott a játékvezetéssel kapcsolatos nemtetszésének:
„Felteszem a kérdést: még csak egy sárga lap sem jár Neymar megrúgásáért, semmi, Thiago pedig elmegy a kapus előtt és máris sárga lapot kap? Érthetetlen. Ráadásul mindenki tudja, hogy Neymarra vadásztak a mérkőzésen” – méltatlankodott a szakvezető.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu