Vb-2014 – Elégedett belgák, boldog algériaiak, dühös oroszok

image A belgák elégedettek, hogy pontveszteség nélkül jutottak tovább, az algériaiak boldogok, hiszen történetük során először nyolcaddöntősök, míg az oroszok dühösek, a dél-koreaiak pedig könnyeikkel küszködve estek ki a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, csütörtökön.

A belgák annak ellenére tudták legyőzni a dél-koreaiakat a 78. percben szerzett góllal (1-0), hogy a teljes második félidőben emberhátrányban játszottak Steven Defour kiállítása miatt.
Marc Wilmots szövetségi kapitány hét helyen változtatott kezdőcsapatán.
“Hosszú a torna, spórolni kell az erővel, ha lehet. És mindenki azonos szinten van a keretünkben” – jegyezte meg.
Hong Mjung Bo, a dél-koreaiak szövetségi kapitánya szerint ugyan csapat jól játszott, de a világbajnokság túl nagy feladat volt számukra, és ez vonatkozik az összes, az ázsiai konföderációból érkezett válogatottra: az ausztrálra, a japánra és az iránira. A négy gárda egyetlen győzelmet sem aratott a tornán és mind kiesett.
A belgák a nyolcaddöntőben az amerikaiakkal találkoznak kedden, míg a szintén az ebből a csoportból továbblépő algériaiak a németekkel meccselnek hétfőn.
Vahid Halilhodzic, az arab csapat bosnyák szövetségi kapitánya szerint a brazíliai közönség őket támogatja majd a “nagy német csapat” ellen. Hozzátette: nagyon büszke válogatottjára, amely először játszhat vb-n nyolcaddöntőt.
“Rászolgáltunk a továbbjutásra. Hősiesen harcoltunk és éltünk a lehetőségekkel.” – mondta az 1-1-re végződött találkozó után.
Az oroszok szakvezetője, az olasz Fabio Capello dühösen nyilatkozott a kiesést követően. Hangsúlyozta, az algériaiak egyenlítő gólja előtt a nézőtérről lézerfénnyel zavarták a kapust, ezt fotókkal, felvételekkel is bizonyítani tudják, ráadásul a játékvezető ténykedésével sem volt elégedett.
“Ezzel együtt három lehetőségünk is volt, hogy eldöntsük a mérkőzést, és mi jussunk tovább…” – tette hozzá Capello.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.