Vb-2014 – Dühös horvátok, boldog brazilok

imageA horvátok dühösek a játékvezető miatt, a győztes brazilok ugyanakkor boldogok a labdarúgó-világbajnokság csütörtöki nyitómérkőzését követően.

A Sao Pauló-i találkozót úgy nyerték 3-1-re a házigazdák, hogy a japán Nisimura Juicsi 1-1-es állásnál, a 71. percben erősen vitatható 11-est ítélt a javukra: Dejan Lovren hozzáért Fredhez, aki ettől látványosan elesett.
Niko Kovac, a horvátok szövetségi kapitánya alaposan „nekiment” Nisimurának, és kiemelte: ha ez így folytatódik tovább, akkor a vb átcsap cirkuszba, a büntető nevetséges volt.
„Ha ez 11-es volt, akkor többet nem kell futballozni. Általában nem kritizálom a játékvezetőket, de ez szégyenteljes volt. Elvette tőlünk a meccset. Az egész világ láthatta, hogy mekkorát hibázott” – fogalmazott Kovac.
Lovren elmondta: ilyen ítélet után nyugodtan oda lehetne előre adni az aranyérmet a braziloknak.
„Persze, dühös vagyok. Sírni tudnék, de mit tudok csinálni? Aki látta a meccset, tudja, hogy nem kell magyarázkodnunk” – tette hozzá a hátvéd.
Vedran Corluka azt is kifogásolta, hogy a japán bíró nem beszélt angolul, és senki nem értette, mit akar mondani a játékosoknak.
„Ilyet még nem láttam, hogy egy játékvezető nem tud angolul… A 11-es pedig kétségbeejtő volt. Ettől változott meg a meccs. Gratulálok a braziloknak, de úgy gondolom, nem szolgáltak rá a győzelemre.”
A találkozón két gólt szerzett Neymar érthetően boldog volt a lefújás után:
„Az egész csapat érdeme a győzelem. A korán bekapott öngól ellenére nyugodtak maradtunk, ezért tudtunk fordítani.”
Luiz Felipe Scolari, a hazaiak szövetségi kapitánya eleinte nem kívánta kommentálni sem a játékvezető ténykedését, sem pedig kollegájának nyilatkozatát.
„Csak annyit tennék hozzá, hogy Brazília ötszörös világbajnok, és az öt aranyérem megszerzésekor nem kapott semmilyen külső segítséget.”
Később közölte, a játékvezető büntetőnek látta az esetet, és ő a maga részéről egyetért vele.
A brazilok egyhuzamban kilencedszer nyerték meg első vb-meccsüket, továbbá folytatódott az a sorozat is, hogy a hivatalos vb-nyitómeccseken a hazai csapat még veretlen.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu