Vb-2014 – A világbajnokság számokban, 62 mérkőzés után

image A vasárnap záruló brazíliai labdarúgó-világbajnokság eddigi 62 mérkőzésén, amikor már csak két találkozó, a bronzmérkőzés és a finálé van hátra, átlagosan 2,69 gól esett.

Négy évvel ezelőtt, Dél-Afrikában a teljes vb-n 2,27-es gólátlagot jegyeztek fel, az eddigi csúcsot pedig az 1954-es svájci vb tartja, melyen átlagban 5,38 találat esett – nem kis mértékben a rendkívül eredményes magyar Aranycsapat jóvoltából.
Eddig 167 gól esett a vb-n, a rekord az 1998-as franciaországi torna 171 gólja, ez a csúcs tehát meg is dőlhet a hátralevő két találkozón.
A brazilok 7-1-es kiütésekor a negyedik világbajnokságán szereplő német Miroslav Klose megszerezte 16. vb-gólját, ezzel átadta a múltnak a brazil legenda, Ronaldo 15 találatos csúcsát.
Németország a döntőig vezető úton 17 gólt szerzett, míg a vasárnapi riválisa, Argentína nyolcat.
Az utolsó két meccs előtt hat góllal vezeti a góllövőlistát a negyeddöntőben Brazília csapatától vereséget szenvedő kolumbiai válogatott középpályása, James Rodríguez. Őt öt góllal a német Thomas Müller, 4-4 találattal pedig az argentin Lionel Messi és a brazil Neymar követik, utóbbi játékos sérülése miatt már nem léphet pályára a ma esti bronzmérkőzésen Hollandia ellen.
Az amerikai hálóőr, Tim Howard 16 védést mutatott be a Belgium elleni nyolcaddöntőben, ez abszolút rekord egy mérkőzést tekintve. A találkozót az édesanyja révén félig magyar kapus nagyszerű teljesítménye ellenére 2-1-re a belgák nyerték hosszabbítás után.
Tíz játékost állítottak ki eddig a tornán, az 1986-os vb 8 piros lapja óta ez a legkevesebb. A negatív rekordot a nyolc évvel ezelőtti németországi torna tartja 28 kiállítással.
A torna eddigi 62 mérkőzésén 172 esetben mutattak fel sárga lapot a játékvezetők, közülük egyet sem műesés szankcionálása miatt.
Wesley Sneijder, a holland válogatott középpályása hat mérkőzés alatt 69,6 kilométert futott.
A világbajnokság átlagos nézőszáma 53 018, a csúcsot a húsz évvel ezelőtti vb tartja: az Egyesült Államokban rendezett tornán átlagosan 68 991-en nézték meg a helyszínen a mérkőzéseket.
Hárommillió dollár készpénzt küldött a ghánai válogatottnak az afrikai ország szövetsége, hogy kifizesse a játékosoknak a vb-szereplésért járó prémiumokat.
A torna megrendezése 11,6 milliárd dollárba került Brazíliának.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu