Vb-2014 – A klímával is megküzdenek az olaszok és az angolok

imageA dzsungel közepén a manausi Amazónia Aréna ad otthont a D csoport egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapásának a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon: az Olaszország-Anglia mérkőzésen az embert próbáló klímával is meg kell küzdeniük majd a játékosoknak.

A szakértők előzetes esélylatolgatása alapján a két korábbi vb-győztes európai csapat meccsének ezúttal egyértelműen a két éve Eb-ezüstérmes olaszok az esélyesei. A meccset ugyanakkor alapjaiban határozhatja majd meg, hogy melyik fél tud jobban alkalmazkodni az európai játékos számára teljesen idegen időjárási viszonyokhoz, a forrósághoz és a magas páratartalomhoz.
Cesare Prandelli 23-as keretében több tehetséges fiatal is helyet kapott, ám a gerincet tapasztalt játékosok alkotják, akik közül hárman, Gianluigi Buffon, Danielle De Rossi és Andrea Pirlo a 2006-os világbajnok gárdának is a tagjai voltak.
„Megnyerhetjük a vb-t – mondta magabiztosan az olaszok legnagyobb sztárja, a 35 éves Pirlo. – Én mindig azért játszok, hogy győzzek, nem tesz boldoggá, ha csak továbbjutunk a csoportból, vagy eljutunk a negyeddöntőig. A mostani válogatottban minden megvan a végső sikerhez.”
A két együttes legutóbb a 2012-es Eb negyeddöntőjében találkozott egymással, s akkor büntetőrúgások után az olasz csapat jutott tovább. Az angoloknál azóta komoly változásokon ment át a keret, melybe Roy Hodgson szövetségi kapitány temérdek fiatalt hívott meg, s bízik benne, hogy Raheem Sterling, Daniel Sturridge, vagy Adam Lallana gyorsaságára épülő játék sikert hoz majd a vb-n.
„Talán ez a legjobb angol válogatott, aminek tagja voltam eddig. Az együttes előtt nagyon fényes jövő áll, ebben biztos vagyok” – mondta Wayne Rooney, a Manchester United csatára, aki korábbi két vb-jén nem tudott a kapuba találni.
Az angolokat „segítheti”, hogy évtizedek óta először a szigetországi szurkolók és szakírók sem várnak a válogatottól nagy tetteket, sőt, a továbbjutásra szinte esélytelennek kiállították ki a csapatot.
Az eddigi egyetlen brazíliai vb-győztese, Uruguay megkapta a sorstól azt a lehetőséget, hogy – a csoport másik két „nagy csapatával” ellentétben – papíron könnyűnek tűnő riválissal szemben kezdjen a világbajnokságon. A 2010-es vb legjobb dél-amerikai csapata Costa Ricával játszik Fortalenzában, s a győzelem kötelező a számukra, lehetőleg minél nagyobb arányban.
A Copa America-címvédő urguayiaknál az elmúlt hetekben riadalmat okozott a Liverpool sztárcsatárának, Luís Suáreznek a sérülése. A támadó csütörtökön már társaival edzett, ám szombati játéka még kérdéses. Diego Forlán ugyanakkor gyomorpanaszai ellenére szinte biztosan kezdő lesz.
„Tiszteljük ellenfelünket, mely biztosan megnehezíti majd a dolgunkat, ám természetesen győzelmet várok, várunk mindannyian” – nyilatkozta Oscar Tabarez, az uruguayi válogatott sikerkapitánya.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu