Vb-2014 – A görög kapitány szerint van mit ünnepelni

image Fernando Santos szövetségi kapitány szerint a görög labdarúgó-válogatott drámai, keddi továbbjutása után van mit ünnepelni az egész országban.

“Minden görögnek azt üzenem, hogy menjenek az utcára és ünnepeljenek” – mondta az Elefántcsontpart ellen az utolsó pillanatokban, büntetőből szerzett góllal 2-1-re megnyert találkozó után a portugál szakember. “Már elszívtam néhány cigarettát és még el is fogok néhányat, ezen az éjszakán három-négy sör biztosan elfogy majd.”
A görög játékosok a trénerhez hasonlóan kitörő lelkesedéssel beszéltek az ország legnagyobb világbajnoki sikeréről, amely szerintük a csapatmunkának volt köszönhető.
“Nagyon bíztunk benne, hogy boldoggá tudjuk tenni az embereket. Csapat vagyunk, igazi csapat, ennyi” – mondta a 11-est értékesítő Jorgosz Szamarasz, hozzátéve, hogy rengeteget jelent számára a továbbjutást érő gól.
“Tovább akartunk jutni a csoportból és sikerült. Olyat tettünk, ami korábban nem sikerült, ráadásul csodálatos módon” – lelkendezett Jorgosz Karagunisz csapatkapitány, aki a 2004-es Európa-bajnok csapatnak is a tagja volt.
A görögök a keddi mérkőzés előtt mindössze két gólt szereztek világbajnokságon, ezt sikerült megduplázniuk.
Az elefántcsontparti oldalon Sabri Lamouchi szövetségi kapitány bejelentette lemondását, ugyanakkor jelezte, büszke a csapatra.
Yaya Toure – aki öccse múlt heti halála ellenére testvéréhez, Kolóhoz hasonlóan vállalta a játékot – nem nagyon találta a szavakat az utolsó pillanatban elszalasztott továbbjutás után.
“Nagyon közel voltunk, nagyon bíztunk a sikerben. Mit lehet mondani egy ilyen vereség után? Nagyon csalódott vagyok” – mondta a Manchester City középpályása.
Az elefántcsontparti válogatott sosem jutott tovább csoportjából a vb-n.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.