Vb-2014 – A fiatal belga csapat győztes bemutatkozásra készül

image Utolsóként a H csoport küzdelmei is megkezdődnek kedden a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, a négyes favoritjának tartott belga válogatott Algéria ellen szeretné megtenni az első lépést a továbbjutás felé.

Belgium 2002 óta nem szerepelt vb-n, a hosszú kihagyás ellenére azonban egyáltalán nem visszafogottak a várakozások Marc Wilmots nagyon fiatal csapatával szemben, amelyet többen a torna titkos esélyesei között tartanak számon.
„Három jó meccset akarunk játszani, és aztán meglátjuk, meddig jutunk. Azt hiszem, kiváló generáció a miénk, de ezt a pályán is bizonyítanunk kell” – nyilatkozta Nacer Chadli, a belgák középpályása.
Az európai csapat felkészülését egyedül a középcsatár Christian Benteke sérülése és kiesése hátráltatta, ám posztján a 21 éves Romelu Lukaku megfelelő helyettesnek tűnik.
„Imádom a nyomást, ha félnék tőle, nem tudnék jól játszani” – válaszolta az elmúlt szezonban az Everton színeiben 16 gólt szerző Lukaku a rá nehezedő terhet firtató kérdésekre. – „Ugyanakkor nem az számít, hogy én gólt rúgjak, hanem, hogy a csapat nyerjen, ez a lényeg.”
A Thibaut Curtois, Vincent Company, Marouane Fellaini, Eden Hazard fémjelezte válogatott egyértelmű esélyese az Algéria elleni meccsnek. Az afrikai együttes ugyanakkor elszántan érkezett Brazíliába, és nem titkolt célja, hogy története során először továbbjusson a csoportkörből.
A négyes másik meccsén kiélezettebb csata várható a Fabio Capello vezette orosz, valamint a dél-koreai együttes között.
Oroszország – Belgiumhoz hasonlóan – 12 éve nem szerepelt világbajnokságon, a Szovjetunió megszűnése óta pedig ez mindössze a harmadik részvétele. A védő Vaszilij Berezuckij szerint a csapat legnagyobb sztárja a szövetségi kapitány, aki 2012 óta irányítja a csapatot, és többek között Portugáliát megelőzve vezette ki az együttest a vb-re. Az olasz tréner a csapategységben hisz, és csak otthon játszó futballisták szerepelnek a keretében, melyben nem jutott hely például Andrej Arsavinnak, a 2008-as Európa-bajnokság sztárjának, akinek a mentalitása Capello szerint nem megfelelő.
„Tudva, hogy 12 éve nem szerepeltünk világbajnokságon, bizonyítanunk kell, és többet szeretnénk játszani három meccsnél” – beszélt Berezuckij a válogatott céljairól.
A dél-koreaiak szintén bíznak a továbbjutásban, és a nyolcaddöntőbe kerülést alapvetően befolyásolhatja majd a két csapat Cuiabában sorra kerülő meccsének eredménye.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu