Legyőzte Egyiptomot a férfi kézilabda-válogatott

image

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-28-ra legyőzte az egyiptomi csapatot a pécsi barátságos mérkőzésen.

    Eredmény:
Magyarország-Egyiptom 31-28 (13-15)
———————————–
magyar góldobók: Harsányi 5/2, Nagy L. 5, Ancsin 4, Pásztor 3, Szöllősi Sz. 3, Szöllösi B. 2, Nagy K. 2, Bodó 2, Lékai 2, Bánhidi 2, Arsandán 1

    Az egyiptomiak – akik elődöntősek voltak az idei Afrika-bajnokságon – a januári, katari világbajnokságra készülnek, míg a magyarok első lépésként szeretnének kijutni a 2016-os lengyelországi Eb-re, majd később a riói olimpiára.
    A két gárda legutóbb a 2013-as spanyolországi vb-n találkozott, akkor 32-23-ra győztek a magyarok.
    Talant Dujshebaev magyar szövetségi kapitány több alapjátékosnak pihenőt adott, sokakat szeretett volna kipróbálni, de ismét pályára lépett a sérüléséből felépült Nagy László. A szakvezető elmondása szerint minden nap, minden edzés, minden mérkőzés, amelyen együtt lehet csapatával, a fejlődést szolgálja. A karácsonyi szünet után január első felében két hétig újabb edzőtábor következik majd.
    Pécsen telt ház, azaz 3000 néző fogadta a csapatokat, amelyeknek az első öt percben nem sikerült betalálniuk. Jött a gyors időkérés, majd Császár büntetőt rontott. Ha Székely nem fogott volna ziccereket, akkor hamar ellépett volna a rivális.
    Harsányi a 7. percben hétméteresből talált be, ekkor még csak 1-1 volt az állás. A vendégek sokáig lépéselőnyben voltak, végül a 18. percben sikerült őket utolérni (7-7). Nagy Kornél kiállítását jól kihasználta az egyiptomi csapat, alkalmanként szép gólokat dobva 10-7-re ellépett, de a magyar játékos visszatérve góllal segítette a felzárkózást.
    A második félidő elején Mikler hétméterest hárított és a kemény védekezés révén a 38. percben újra egyenlő lett az állás (16-16). A 40. percben egy furcsa góllal először vezettek a magyarok: a blokkról messze előre vágódott labdára Pászor és az egyiptomi hálóőr rontott rá, a magyar játékos érte el és a földön csúszva az üresen maradt kapuba lőtt messziről.
    Sorozatban lőtt négy góllal azonban megint elhúztak a vendégek, sok volt ekkor a hiba, az eladott labda a Dujshebaev-gárda támadójátékában. De innen is volt visszaút, köszönhetően Mikler bravúrjainak. Ettől lendületbe jöttek a magyarok, 5-1-es szakaszt produkáltak, így kedvező helyzetben érkeztek el a végjátékhoz, amiben sikerült kivédekezni Nagy Kornél kiállítását.
    Az örökmérlegben egy döntetlen és a mostanival együtt 14 magyar győzelem áll.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!