Category U20-as női kézilabda világbajnokság

U20-as vb: sikeres rajt

image

Könnyed győzelemmel kezdett Japán ellen a magyar női junior válogatott a horvátországi U20-as világbajnokságon. Hajdu János Eb-ezüstérmes együttese 18 találattal verte az ázsiaiakat, és a C-csoportban vasárnap a Kongói DK ellen folytatja a tornát. 

Női U20-as világbajnokság, Horvátország
C-csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-JAPÁN 37-19 (20-10)
Kapronca, játékvezetők: Arntsen, Roen (norvégok).

MAGYARORSZÁG: Bíró, Ferenczi, Szemerey (kapusok), Bárány 1, Dombi 1, Gyimesi 1, Hajtai 3, Korsós 7, Kurucz 5, Lukács 4, Májer 1, Mészáros 1, Sirián 1, Szekerczés 5, Tóth G. 7 (3), Virág. Szövetségi edző: Hajdu János.
JAPÁN: Morimura,...

Tovább

Szombaton kezdődik az U20-as női kézilabda világbajnokság

image

Szombaton Horvátországban megkezdődik az U20-as női világbajnokság. A torna rajtja előtt a magyar junior válogatott szövetségi edzőjével, Hajdu Jánossal készített interjút az MKSZ.

– 2013-ban, már Hajdu Jánossal a kispadon a válogatott ezüstérmet szerzett a dániai U19-es Európa-bajnokságon és az év utánpótlás-válogatottja lett a tavalyi esztendőben a Magyar Olimpiai Bizottság választásán. Számított a tavalyi jó eredményre?
– Csapatvezetőként már a 2012-es ifjúsági világbajnokságon is ott voltam a válogatottal, ismertem tehát a korosztályt korábbról, és tudtam, hogy odaérhet a legjobbak közé a csapat...

Tovább