Férfi kézilabda-vb – Omeyer a torna legértékesebb játékosa

image

Az aranyérmes francia válogatott kapusát, Thierry Omeyert választották a vasárnap zárult katari, olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság legértékesebb játékosának (MVP).

    A nemzetközi szövetség hétfőn hozta nyilvánosságra honlapján a torna All Star-csapatát, amelybe a franciáktól és az óriási meglepetésre ezüstérmes hazaiaktól is két-két játékos került be.
    A legjobb hetes összeállításában részt vett a nemzetközi hírű magyar szakember, Marczinka Zoltán is.
    A vb All Star-csapata:
kapus: Thierry Omeyer (francia)
bal szélső: Valero Rivera (spanyol)
bal átlövő: Rafael Capote (katari)
irányító: Nikola Karabatic (francia)
jobb átlövő: Zarko Markovic (katari)
jobb szélső: Dragan Gajic (szlovén)
beállós: Bartosz Jurecki (lengyel)

A torna legértékesebb játékosa: Thierry Omeyer

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Legyőzte Egyiptomot a férfi kézilabda-válogatott

image

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-28-ra legyőzte az egyiptomi csapatot a pécsi barátságos mérkőzésen.

    Eredmény:
Magyarország-Egyiptom 31-28 (13-15)
———————————–
magyar góldobók: Harsányi 5/2, Nagy L. 5, Ancsin 4, Pásztor 3, Szöllősi Sz. 3, Szöllösi B. 2, Nagy K. 2, Bodó 2, Lékai 2, Bánhidi 2, Arsandán 1

    Az egyiptomiak – akik elődöntősek voltak az idei Afrika-bajnokságon – a januári, katari világbajnokságra készülnek, míg a magyarok első lépésként szeretnének kijutni a 2016-os lengyelországi Eb-re, majd később a riói olimpiára.
    A két gárda legutóbb a 2013-as spanyolországi vb-n találkozott, akkor 32-23-ra győztek a magyarok.
    Talant Dujshebaev magyar szövetségi kapitány több alapjátékosnak pihenőt adott, sokakat szeretett volna kipróbálni, de ismét pályára lépett a sérüléséből felépült Nagy László. A szakvezető elmondása szerint minden nap, minden edzés, minden mérkőzés, amelyen együtt lehet csapatával, a fejlődést szolgálja. A karácsonyi szünet után január első felében két hétig újabb edzőtábor következik majd.
    Pécsen telt ház, azaz 3000 néző fogadta a csapatokat, amelyeknek az első öt percben nem sikerült betalálniuk. Jött a gyors időkérés, majd Császár büntetőt rontott. Ha Székely nem fogott volna ziccereket, akkor hamar ellépett volna a rivális.
    Harsányi a 7. percben hétméteresből talált be, ekkor még csak 1-1 volt az állás. A vendégek sokáig lépéselőnyben voltak, végül a 18. percben sikerült őket utolérni (7-7). Nagy Kornél kiállítását jól kihasználta az egyiptomi csapat, alkalmanként szép gólokat dobva 10-7-re ellépett, de a magyar játékos visszatérve góllal segítette a felzárkózást.
    A második félidő elején Mikler hétméterest hárított és a kemény védekezés révén a 38. percben újra egyenlő lett az állás (16-16). A 40. percben egy furcsa góllal először vezettek a magyarok: a blokkról messze előre vágódott labdára Pászor és az egyiptomi hálóőr rontott rá, a magyar játékos érte el és a földön csúszva az üresen maradt kapuba lőtt messziről.
    Sorozatban lőtt négy góllal azonban megint elhúztak a vendégek, sok volt ekkor a hiba, az eladott labda a Dujshebaev-gárda támadójátékában. De innen is volt visszaút, köszönhetően Mikler bravúrjainak. Ettől lendületbe jöttek a magyarok, 5-1-es szakaszt produkáltak, így kedvező helyzetben érkeztek el a végjátékhoz, amiben sikerült kivédekezni Nagy Kornél kiállítását.
    Az örökmérlegben egy döntetlen és a mostanival együtt 14 magyar győzelem áll.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Férfi kézilabda-vb – Mégis indulna Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek

image

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) keddi tájékoztatása szerint Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek szeretné törölni visszalépését, és mégis indulna a január 15-én kezdődő férfi világbajnokságon.

    Az IHF honlapján olvasható rövid közlemény szerint mindkét szövetség kész a részvételre és ott is akar lenni a katari tornán.
    Az IHF tanácsa pénteken, a németországi Herzogenaurachban sorra kerülő ülésén foglalkozik a kialakult helyzettel.
    Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek szövetsége az elmúlt hetekben jelezte, hogy nem kíván indulni a vb-n. Ugyan okokat nem közöltek, de minden bizonnyal mindkét ország esetében a rendező Katarral fennálló feszült politikai viszony volt a döntés hátterében.
    A magyar válogatott nem tudta kivívni a részvételi jogot az eseményre, ám a magyar szövetség elnöke, Vetési Iván kérte az IHF-et, hogy vegye számításba a csapatot a visszalépők helyén.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Férfi kézilabda-vb – Az MKSZ jelezte a részvételi szándékot

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) jelezte a nemzetközi szövetségnek (IHF), hogy a férfi válogatottat vegye számításba a visszalépők helyén, a 24-es mezőny feltöltésére a január 15-én kezdődő, katari világbajnokságon.

    Vetési Iván, az MKSZ elnöke hétfőn közleményben tudatta: írásban jelezték a részvételi szándékot és informálisan is tárgyalnak az IHF illetékeseivel, Talant Dujshebaev szövetségi kapitány bevonásával.
    Bahrein már hivatalosan is visszalépett a vb-től és meg nem erősített hírek szerint hamarosan az Egyesült Arab Emírségek is ezt teszi. A visszalépő országok helyébe lépő résztvevőkről az IHF tanácsa jövő pénteki ülésén dönt.
    A magyar csapat júniusban, az európai pótselejtezőn 54-51-es összesítéssel alulmaradt Szlovéniával szemben, így nem tudta kivívni a jogot a vb-szereplésre.
    Vetési emlékeztetett, hogy a selejtezők lezárása óta már történt változás a vb-mezőny összetételében, ugyanis az IHF nem ismerte el az óceániai kontinentális szövetséget, így Ausztrália helyére Németországot sorolta be, mint a legutóbbi vb-n a Katarba ki nem jutott csapatok közül a legjobb helyen végzett együttest.
    A mostani eset azonban teljesen más jellegű. Az MKSZ-elnök jelezte: “külső szemmel” nézve a leglogikusabb döntés az lenne, ha Ázsiából sorolnának be két válogatottat. A legutóbbi kontinensviadal alapján ebben az esetben a Koreai Köztársaság és Szaúd-Arábia lenne a beugró.
    “Sportszakmailag az az álláspont lenne a leginkább védhető, ha nem a zöld asztal mellett döntenének, hanem a vb-ről lemaradó csapatok között pótselejtezőt rendeznének, azonban erre a versenynaptár sűrűsége miatt nem látok lehetőséget” – fogalmazott Vetési.
    Hozzátette: több verziót is hallottak már arról, mi alapján dönthet az IHF, ha nem az ázsiai kontinensről kér fel két országot a visszalépők helyére. Szóba jöhet a legutóbbi vb végeredménye – ekkor Magyarország és Szerbia lenne a beugró, ebben a sorrendben – éppúgy, mint az IHF világranglistája (ekkor Szerbia és Magyarország az első két kedvezményezett), vagy a legutóbbi Európa-bajnokság. Utóbbi esetben Izland és Magyarország van kedvező helyzetben a részvételi jogra várók között.
    Vetési megjegyezte: a selejtezők zárásakor az európai szövetség (EHF) hivatalos tájékoztatást adott arról, hogy Magyarország a 2014-es Eb végeredménye alapján a kontinensről a vb második számú tartalékja Izland mögött.
    “Az IHF rendkívül nehéz helyzetben van, hiszen olyan csapatok között kell különbséget tennie és sorrendet felállítania, amelyekben egy mindenképpen közös: a kvalifikáció során egyik sem harcolta ki a részvétel jogát. Az olimpiai kvalifikáció miatt azonban rendkívül fontos a katari vb, és úgy tűnik, két csapat komoly adományt kap az IHF-től november 21-én. Mindent megteszünk, hogy a mi kérésünket, jelentkezésünket is figyelembe vegye a nemzetközi szövetség tanácsa” – mondta Vetési Iván.
    A vb egyben olimpiai kvalifikációs torna is, ezért roppant fontos ott szerepelni, hiszen azok a csapatok, amelyek lemaradtak a vb-ről – például a magyar is -, kevés eséllyel pályáznak a 2016-os riói ötkarikás részvételre.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Férfi kézilabda vb: Teljes a katari mezőny

image A férfi kézilabda Pánamerikai-bajnokság befejeztével vált teljessé a katari világbajnokság mezőnye.

Argentína és Brazília (a képen) is biztosan megnyerte elődöntőjét, ezzel biztossá vált részvételük a világbajnokságon. A bronztalálkozón a házigazda Uruguay 27-21-re vesztett Chilével szemben, így utóbbi is csatlakozott a vb mezőnyéhez.

FÉRFI KÉZILABDA PÁNAMERIKA-BAJNOKSÁG

Elódöntő:
Argentína–Uruguay 30–16 (18–6)
Brazília–Chile 36–28 (16–13)
3.helyért: Uruguay-Chile 21-27 (10-12)
Döntő: Argentina-Brazília 23-25 (13-14)

A vb-résztvevő: Katar (házigazda), Spanyolország (címvédő), Franciaország (Európa-bajnok), Algéria (Afrika-bajnok), Bahrein (Ázsia-bajnok), Ausztrália (Óceánia bajnoka), Dánia, Horvátország, Tunézia, Egyiptom, Arab Emírségek, Irán, Ausztria, Fehéroroszország, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Macedónia, Lengyelország, Oroszország, Szlovénia, Svédország, Argentína, Brazília, Chile

Sorsolás július 20-án.

A világbajnokság egyben olimpiai kvalifikációs torna is. A világbajnok megszerzi az olimpiai részvétel jogát, a 2-7. helyezettek pedig jogot nyernek az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételre.
Magyarország a 2016-os Európa-bajnokságon szerezhet jogot a kvalifikációs tornán való részvételre. Az Európa-bajnok olimpiai résztvevő lesz, a második pedig indulhat a kvalifikációs tornán.