Tadissi Martial egyetemi karate világbajnok!

image

Aranyérmet nyert a montenegrói Barban megrendezett 9. Egyetemi-Főiskolai Karate Világbajnokságon Tadissi Martial. A magyar versenyző a 67 kg-os kumite (küzdelem) kategóriában mind a négy mérkőzését megnyerte.

Kitűnő évet produkál 2014-ben a korábbi kétszeres korosztályos Európa-bajnok Tadissi Martial, aki úgy tűnik, 23 éves korára végleg beérett a felnőtt mezőnybe, hiszen a májusi tamperei felnőtt Eb-n ugyanebben a súlycsoportban bronzérmes lett.

A montenegrói Barban Tadissi első mérkőzésén 6-0-ra nyert a kínai Cseng ellen. A következő körben – immár a négy közé jutásért – a holland Gerrese következett, akit a budapesti karatéka 2-1-re múlt felül. A döntőbe jutásért az osztrák Pokorny várt “Márszira”, akivel Tamperében a bronzmeccsen is találkozott. Az összecsapás ezúttal is a magyar sportoló javára dőlt el, aki egy dobás utáni pontszerzéssel már az első percben 3-0-ra elhúzott, és ezt az előnyt egészen a mérkőzés végéig meg is őrizte.

A 67 kg-os súlycsoport délutáni fináléjában Martial 4-1-re diadalmaskodott a brazil Rezende ellenében. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója – aki kongói édesapa és magyar édesanya gyermeke – így a tavalyi egyetemi Eb után a világbajnokságon sem talált legyőzőre.

A 75 kilósok között Virág András – négy győzelemmel és egy vereséggel – harmadik lett, ezzel a hatfős magyar küldöttség egy arany- és egy bronzéremmel fejezte be szereplését az egyetemi vb-n.