Hollandia – Costa Rica – Costa Rica a hollandok ellen is borítaná a papírformát

image A papírforma alapján a szombati Hollandia-Costa Rica találkozó ígérkezik a brazíliai labdarúgó-világbajnokság legsimább negyeddöntőjének, ugyanakkor a közép-amerikai gárda a torna meglepetéscsapata.

Jorge Luis Pinto tanítványai a csoportküzdelmek során három korábbi világbajnokot, Uruguayt, Olaszországot és Angliát megelőzve veretlenül jutottak a legjobb 16 közé, majd a nyolcaddöntőben közel egy órát emberhátrányban futballozva büntetőkkel búcsúztatták Görögországot, ezzel történetük során először jutottak a legjobb nyolc közé.
Érdekesség, hogy a kolumbiai tréner a szakma alapjait egy holland edzőtől, Rinus Michelstől „leste el”, aki az 1980-as években a német bajnokságban szereplő Köln csapatát irányította, miközben Pinto a város egyetemén tanult.
„Azokban az években rengeteg időt töltöttem azzal, hogy néztem az edzéseit és beszélgettünk. Amikor éppen nem kellett órára mennem, rohantam a tréningekre és figyeltem, tanultam” – nyilatkozta Jorge Luis Pinto.
Amennyiben Costa Rica bejut az elődöntőbe, akkor 1930 után az első CONCACAF-zónából érkező együttes lehet a négy között, 84 évvel ezelőtt, az első világbajnokságon szereplő Egyesült Államokat követően.
A hollandok már a nyitókörben jelezték, hogy előzetesen kissé lesajnált csapatuk bizony komoly játékerőt képvisel, ugyanis 5-1-re ütötték ki a címvédő spanyolokat, majd az ausztrálokat és a chileieket is legyőzték, a nyolcaddöntőben pedig egygólos hátrányból az utolsó percekben fordítva diadalmaskodtak a mexikóiak felett. Louis van Gaal együttesére különösen jellemző, hogy vert helyzetből is képes felállni, ugyanis ezen a tornán már háromszor fordított, ezzel beállította a németek 1970-es rekordját.
Nem számít könnyű mérkőzésre Arjen Robben, a hollandok szélsője:
„Azt gondolom, a torna előtt nem sokan tippeltek volna arra, hogy Costa Rica továbbjut majd csoportjából, de bebizonyították, hogy milyen erős csapatuk van. Nagyon kemény összecsapás lesz, de mindent megteszünk majd, hogy ott legyünk az elődöntőben.”
A narancsmezesek sorozatban másodszor, összességében ötödször juthatnak a legjobb négy közé, négy évvel ezelőtt, valamint 1974-ben és 1978-ban a döntőben szenvedtek vereséget, míg 1998-ban az elődöntő jelentette számukra a végállomást. Az Oranje két kulcsembere, Arjen Robben és Wesley Sneijder is egyaránt hat-hat világbajnoki góllal rendelkezik, így egyetlen találatra vannak az örökrangsorban élen álló Johnny Repptől.
A Hollandia- Costa Rica negyeddöntőt szombaton 22 órától rendezik Salvadorban.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu