Túl a szezon felén

Hungaroring, Red Bull Ring és Spa. Magyar János többszörös bajnok forma autóversenyző számára eddig nagyon izgalmasan alakult a 2021-es szezon. Az FIA Közép Európai Zóna Bajnokság második félidejében sem számít könnyű menetre az őrbottyáni versenyző.

 Túl vagyunk az év felén, mi történt eddig?
Ahhoz képest, hogy még csak három hétvégén vagyunk túl történésekből nem volt hiány. A Hungaroringen hóban autóztam, a Red Bull Ringen az új időmérőszabály áldozata lettem és kipróbálhattam magam Spa-ban. Nem unatkoztunk eddig sem, de szerintem a szezon folytatása is hasonlóan fog zajlani.
Hat versenyen közel 50 előzést mutatott be eddig 2021-ben. Ez a szám nagyon nagynak tűnik.
Elosztva nem tűnik soknak. A legtöbbet a Red Bull Ringi második versenyen előztem, akkor 15 pozíciójavításom volt. Én úgy voltam vele, hogy minél előrébb szeretnék végezni és haladtam előre. Én nem is számoltam, a végén a többiek mondták, hogy mennyi volt.
A naptárjába belekerült egy új helyszín, egy meghívásos versenyen vehetett részt Spa-ban. Milyen volt a nagy múltú pályán versenyezni?
Nagy álmom volt azon a pályán versenyezni. Elég mozgalmas hétvégénk volt, technikai hibával küszködtünk, de megérte elmenni.
A bajnokságot nézve hol tart most?
A kategóriámban és az abszolút bajnokságban is a második helyen állok az FIA Közép Európai Zóna Bajnokságban. Természetesen szeretnék minél előbb végezni, de még három hétvége előttünk áll, nem dőlhetünk hátra.
Milyen helyszínek várják még idén?
Augusztus 20-a utáni hétvégén a Slovakiaringen állok újra rajthoz. Szeretem azt a pályát, sok jó élmény köt oda. Szeretnék tovább javulni és a maximumot kihozni magamból és az autóból. Utána két héttel később a csehországi Brno következik, majd október elején a Hungaroring.
P9 Race Weekend, 21./22.5.2021, Redbullring
Mikor lenne elégedett?
Természetesen akkor, hogy ha mindenhol a lehető legjobb eredményt tudnám elérni.
Abszolút elszámolás az FIA Közép Európai Zóna Bajnokságban évekig nem volt, motiválja, hogy első magyarként abban a bajnokságban is minél előbb végezzen?
Persze, szerintem ez mindenkit motivál, de én nem a bajnokságot figyelem, nem számolgatok én a versenyzésre koncentrálok és, hogy minden futamon jól teljesíthessek és ha ez sikerül, akkor ez magával vonzza a többit is.
Két hónap alatt három hétvégét is teljesített, nem volt zsúfolt a szezon első fele?
Nem, tudtuk, hogy mi vár ránk, tudtuk, hogy mire készüljünk és megoldottuk. Nem ismeretlen számunkra a sűrű naptár. Évek óta Slovakiaring és Brno között egy maximum két szabad hétvége van és mindig megoldottuk.
A következő versenyig van még egy hónap, most a pihenésé a főszerep?
Szezon közben nem igazán van időnk pihenni. Folytatjuk a felkészülést mind az autó tekintetében, mint a saját egyéni felkészülésemben. Ez az egy hónap gyorsan elrepül.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS