Világkupa az olimpia árnyékában

A cselgáncs és a tollaslabda mellett a triatlonban is megkezdődött a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációja. Az ötkarikás játékokra minden egyes sportág képviselői különböző rendszerben szerezhetik meg az indulás jogát.

Igaz a 2020-as olimpiáig még két év áll a sportolók rendelkezésére, vannak olyan versenyek, amelyek  már nagyobb hangsúllyal bírnak. A triatlonosoknál a pontgyűjtögetés áll a feladatok középpontjában. Bragmayer Zsanett a 2017-es U23-as Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző triatlon versenyző már fél szemmel a tokiói olimpiára kacsingat.

“Nálunk májusban kezdődött a kvalifikáció és két évig tart. Ebben a legjobb 12 verseny számít majd, de bármennyit csinálhatsz, csak ugye a legjobb pontok mennek be és utána májusban lesz egy vonalhúzás és a legjobb 56 versenyző kvalifikál az olimpiára. Nálunk van egy világbajnoki futam, ami nyolc állomásból áll. Az itt szerezhető pontok a legnívosabbak és akkor emellett vannak a világkupák, amik kicsit kevesebb pontot adnak, de az is beleszámít az olimpiai kvalifikációba.”

Zsani csapatban és egyéniben is szeretne ott lenni a tokiói olimpián.

“Mi magyarok első sorban mivel van mostmár egy mix váltó is és, hogyha a mix váltóban kvalifikálod magadat, akkor az automatikusan kettő-kettő embert jelent. igazából mi erre szeretnénk rámenni első sorban, de én az egyéni kvalifikációban is szeretnék mindenképpen ott lenni elöl.”

Igaz az olimpia megnyitóünnepségéig még több, mint két év van, de a sportolók nem szeretnék az utolsó pillanatra hagyni a kvóta megszerzését. Bragmayer Zsanett a lehető legtöbb világkupán szeretne elindulni, hogy minél több esélye legyen a bekerülni a legjobb 56 közé, hogy utána Tokióban élete első olimpiáján vehessen részt.

The post Világkupa az olimpia árnyékában appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS