Bernáth Attila döntős az Ifjúsági Európa-bajnokságon

A Debreceni színekben sportoló hajdúhadházi ökölvívó pörgős és kemény mérkőzéssel jutott a döntőbe.

Bernáth Attila az olaszországi Ifjúsági Ökölvívó Európa-bajnokságon egyhangú pontozással jutott a döntőbe. Balzsay Károly szövetségi kapitány szerint a 18 éves boxoló keményen megdolgozott ezért a döntőért.

„Attila egy hajtós, kemény meccsen van túl a mai napon. Néhány taktikai hibát vétett, de a végén azért, amit kértek tőle azt meg tudta csinálni főleg a 3. menet elején, de az utolsó 3 perc is nagy csatába torkollt. Az egész mérkőzés nehéz és munkás volt. Igaz a pontozás egyértelmű volt, de azért meg kellett dolgozni ezért a győzelemért.”

A szövetségi kapitány szerint a döntőben nagy szükség lesz Attila akaraterejére.

„Nagyon bízom benne. Azért ő már volt Eb döntőben és remélem, hogy bajnok akar lenni és megcsinálja. Az ellenfele is nagyon jó, egy orosz ökölvívó. Egy döntőt mindenki meg akar nyerni, így nagyon kicsi különbségek fognak dönteni. Ha fegyelmezetten betartja az edzői utasításokat, akkor jó esélye lehet a győzelemre.”

Bernáth Attila a tavalyi kontinensviadalon a második helyen végzett. Idén az orosz Batyay Dimitrii-t kell legyőznie, hogy korosztálya legjobbja lehessen. Az Ifjúsági Ökölvívó Európa-bajnokság döntőit szerda délután rendezik Olaszországban.

The post Bernáth Attila döntős az Ifjúsági Európa-bajnokságon appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS