Az edzőket is megbecsülik

A sportolók mellett az edzők is nagyobb megbecsülést kapnak az új sporttörvények köszönhetően. Az edzőknél a változtatás esetenként 50 százalékos emelést is jelent.

Edző nélkül nincs siker. Eddig a sportolók díjazása volt előtérben. Az új sporttörvénynek köszönhetően a szakemberek is nagyobb elismerésben részesülnek.

“A napokban fogadta el az országgyűlés a sporttörvény módosítását. Ezen rendelkezései szerint az olimpiai érmesek számára, hogy ha több érme volt, akkor 100 %- osan megkaphatja azt a járadékot, ami eddig nem volt jelen a rendszerben. A megbecsülés ezáltal is mutatkozik és nem csak a sportoló hanem a szakember is megkapja. Ugye eddig a szakember a sportolónak az életjáradéka után az 50 százalékát kaphatta meg és csak egyszeri érem után. Itt most már megnőtt 100 százalékra és bármennyi érme van mondjuk az adott szakembernek mindegyik után meg fogja kapni a járadékot. “- nyilatkozta az Echo Televíziónak Szabó Tünde, Sportért felelős államtitkár. 

“Nagyon- nagyon örülnek a szakemberek és egy elismerésnek tartják. Biztosítva van ezáltal ténylegesen az, hogy amit ők letettek az asztalra és az eredményeket hozták hosszú évtizedeken keresztül az a későbbiekben is ott lesz mellettük és ténylegesen olyan életjáradékot kaphatnak, amellyel nem lesz problémájuk bármilyen területre is mennek a következő időszakban. Bár mi azt szeretnénk, hogy ugyanúgy ott legyenek a sportolók mellett, ugyanúgy adják át a tudásukat a jövő edzői generációjának, egyetemen tanítsanak, tehát tényleg nagyon sok célunk van azzal, hogy ezt a kiemelt elismerést ők megkapták.”- folytatta Szabó Tünde.

Az új sporttörvény január elsején lép hatályba és visszamenőleg is érvényes.

The post Az edzőket is megbecsülik appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Gyűlnek a klasszisok a veterán Eb-re

Több szempontból is érdemes minél hamarabb benevezni a 2019-es budapesti veterán asztalitenisz Európa-bajnokságra.

A januári World Tour-verseny és az áprilisi világbajnokság után a nyári veterán Európa-bajnokság lesz a 2019-es év harmadik nagy asztalitenisz-eseménye Magyarországon, azon belül Budapesten.

A sportágban a veteránoknak rendezett világversenyeken gyűlik össze a legnagyobb mezőny, így van ez az Európa-bajnoksággal is, ezért maximálni kell az indulók létszámát. A budapesti Eb-n legfeljebb 3000 játékos vehet részt, és a nevezők számra már átlépte a 2300 főt!

E mellett azért is érdemes az eddig hezitálóknak mihamarabb benyújtani a nevezésüket, mert minél később teszik ezt meg, annál többe kerül a nevezési díj. December 15-ig például csak 150 eurót kell fizetni, ami a végső szakaszban már 240 euró lesz. A verseny a BOK-csarnokban kerül megrendezésre, ahol 120 asztalon zajlanak majd a mérkőzések.

A június 29-től július 6-ig tartó Eb-n sok német szót hallhat majd az ember, mivel az eddigi nevezések harmada Németországból érkezett! A top 3 nemzet közé még a csehek és a svédek fértek be. A veterán-világversenyeken rendszerint a magyarok is szép számmal képviseltetik magukat, és az érmekből is elhoznak jó néhányat. Frank Béla például a legutóbbi két Európa-bajnokságot megnyerte a 60-65 év közötti korosztályban, és a Las Vegas-i vb-n is első lett.

„A vébé előtt azt mondtam, hogy ott nyilván esélytelen leszek, de most már ilyet nem mondok. Azt sem, hogy megnyerem az adott versenyt, de ezek után már nem tekintem magam esélytelennek” – mondta Frank Béla a Las Vegas-i sikere után.

A magyar indulók névsorát böngészve sztárok sokaságával találkozhatunk. Leadta nevezését például Bátorfi Csilla, de a legutóbbi férfi aranygenerációnk nagy triója is, azaz Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor.

Az egyéni versenyszámokban az 50-60 év közötti férfiak küzdelmére neveztek a legtöbben (mintegy 500 fő), és a hölgyek között is ezt a korosztályt képviselik a legtöbben. Ez egyébként a második legfiatalabb korosztály az Eb-n a 40-50 év közöttiek után.

A 2018-as veterán-vb-n a sok résztvevő mellett a helyszín, Las Vegas is fokozta a remek hangulatot. Budapest kevesebb kaszinót tud ígérni, látnivalóban azonban itt sincs hiány. A szervezett programok közül többek között dunai hajós kirándulásra és balatoni látogatásra is befizethetnek az Eb résztvevői.

The post Gyűlnek a klasszisok a veterán Eb-re appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Balczó András Pest megye díszpolgára lett

Pest megye közgyűlése díszpolgári címet adományozott Balczó Andrásnak kimagasló sportolói eredményei és közéleti tevékenysége elismeréséül. A kitüntetést pénteken vette át a MOB-életműdíjjal is kitüntetett Nemzet Sportolója a megyenap alkalmából.

A méltatás szerint a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnokot tehetsége és hihetetlen akaratereje már korán a legjobbak közé emelte, 1960-ban Rómában tagja volt a ötkarikás aranyérmes öttusa-válogatottnak. Saját maga edzőjeként 1963 és 1969 között sorozatban öt világbajnokságon nyert egyéni aranyérmet, az 1969-es budapesti diadal különösen emlékezetes maradt, mert a befejező napon ezrek futottak mellette és ünnepelték a Hármashatárhegyen. Pályafutását 1972-ben, Münchenben sikerült megkoronáznia, 34 évesen egyéniben is olimpiai bajnok lett.

Feleségével budakeszi házukban élnek – mindketten a település díszpolgárai -, amit Balczó András maga épített.

Az elismerést Szabó István, a Pest megyei közgyűlés elnöke és Harrach Péter országgyűlési képviselő adta át Balczó Andrásnak.

Pest megyében 1993 óta adományozható díszpolgári cím. Tavaly kapta először sportoló, az úszó Cseh László.

Balczó András idén nyáron lett 80 esztendős, ez alkalomból a MOB székházában augusztusban köszöntötte Kulcsár Krisztián. A MOB elnöke akkor azt mondta:az egész magyar olimpiai család nevében nem csak egy 80 esztendős olimpiai bajnokot köszöntünk, hanem egy igazi példaképet, aki jelképezi azt, hogyan lehet ép testben, ép lélekkel, ép szellemben élni ezen a Földön.

Idén januárban a Magyar Olimpiai Bizottság és az MSÚSZ életműdíját Balczó Andrásnak Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Novotny Zoltán MOB-tag, a az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke adta át.

The post Balczó András Pest megye díszpolgára lett appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok

Hosszas előkészületek után elkészült a Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület új, többfunkciós tornacsarnoka a Csepeli Strandfürdő területén, ami az egykori kiváló öttusázó, majd edző Sárfalvi Béla nevét viseli.

A hivatalos átadót egésznapos sportrendezvénnyel is összekötötték: az öttusa szövetség hagyományos, Mikulás napi futása nyitotta a sort, ahol többek közt egy villám-tájékozódási feladatban is  számot adhattak tájékozódási képességükről a résztvevők. Ezután az 50 méteres fedett medencében úszóversenyekre került sor (egészen pontosan akadály- úszóverseny, vízi életmentés, illetve különböző úszóversenyek), majd az új tornacsarnokban egy magyar fejlesztésű lőtáblát is ki lehetett próbálni, tesztelni. Tekintve, hogy az egész sportnap a Mikulás ünnep jegyében is zajlott, több, mint 300 ajándékcsomag talált gazdára egy valódi Mikulás és csinos segítői közreműködésének köszönhetően. Ezt követte a tornacsarnok-avató ünnepség, ahol olyan kiválóságok tették tiszteletüket, mint Balczó András háromszoros olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója, Németh Ferenc kétszeres olimpiai bajnok,  Benedek Ferenc mesteredző, Földi László mesteredző, Dobi Lajos világbajnoki ezüstérmes Hanzély Ákos Európa- és világbajnok valamint a névadó fia, Sárfalvi Péter világ- és Európa-bajnok öttusázó, az EMMI helyettes államtitkára. A Honvédelmi Sportszövetség részéről Kálmán Péter tette tiszteletét a rendezvényen. Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester pedig a városvezetést képviselték.

Az öttusa szövetség képviseletében  Pécsi Gábor mesteredző mondott beszédet, többek közt megemlékezve az olasz Italo Santelli vívómesterről, valamint a József nádor téri egykori vívóteremről, ahol olyan kiválóságok pallérozódtak, mint az olimpiai bajnok csepeli vívó Gerevich Aladár. Ezt követően Sárfalvi Péter  idézte fel a Santelli vívóteremben átélt élményeit, majd Borbély Lénárd polgármester is  beszélt, aki örömének adott hangot a Sárfalvi Béla Tornacsarnok megnyitását illetően. Vezetőségünk ajándékként egy nagy becsben tartott, régi fotót adott át a polgármesternek, amelyen egy 1971-es csepeli felvételen Sárfalvi Béla, Balczó András és Villányi Zsigmond látható. Az új tornacsarnok a vívás mellett a hagyományos és lézerlövészetnek is otthonául szolgál s egyéb, kiegészítő sportágak is űzhetők benne, sőt, tervben van a helyiség további bővítése is. A hivatalos ceremóniát követően kötetlen beszélgetés vette kezdetét a meghívottak körében, ahol egyaránt esett szó a csepeli öttusa múltjáról, jelenéről és persze a jövőjéről is.

The post Sárfalvi Béla nevét viseli az új csepeli tornacsarnok appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

A legjobb hazai öttusázókat díjazták

Kovács Sarolta és Marosi Ádám vehette át az év felnőtt versenyzőjének járó díjat a Magyar Öttusa Szövetség keddi évzáró ünnepségén, amelyen jutalmazták a korosztályok legjobbjait is.

Bretz Gyula elnök beszédében megemlékezett arról, hogy a nemzetközi szövetség és a hazai szövetség elnöksége is idén ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját, valamint arról, hogy éppen 30 éve született a kettős magyar siker a szöuli olimpián, Martinek János, illetve a Martinek, Mizsér Attila, Fábián László összetételű csapat jóvoltából.

“A jövő év igen sűrű lesz, hiszen Székesfehérváron világkupát, míg Budapesten felnőtt öttusa-, valamint laserrun-világbajnokságot rendezünk. A sportággal szemben nagyok az elvárások, és igyekszünk ennek megfelelni” – mondta az elnök.

Kármán Sándor versenyigazgató a 2018-as esztendő összegzésekor kiemelte, hogy öt nemzetközi versenyt rendezett Magyarország, köztük az első egyetemi világbajnokságot. Megjegyezte, a jövő év legrangosabb versenye az olimpiai kvalifikációs vb lesz, amelynek helyszíne az 1999-es sikeres vb-re emlékezve a Margitsziget lesz.

Az esemény végén az év öttusázójának járó elismerést vehette át utánpótlás korosztályban Gulyás Michelle és Bőhm Csaba, a junioroknál Guzi Blanka és Kardos Bence, míg a felnőtteknél Kovács Sarolta és Marosi Ádám.

The post A legjobb hazai öttusázókat díjazták appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Veres fivérek: hétből hét kick-boxos arany

Meghódította Rómát a kick-boxos Veres Roland és Richárd: a testvérek az olasz fővárosban két fős csapatok számára rendezett nemzetközi versenyen hét kategóriában indultak el, és mindegyikben diadalmaskodtak. Az idén három Európa-bajnoki címet nyert Veres Roland elmondta: tavalyhoz hasonlóan idén is szeretne az Év Sportolója gálán részt venni, vagyis bekerülni az esztendő legjobb tíz hazai versenyzője közé.

A 2017őszén megrendezett budapesti kick-box vb-n négy aranyat szerzett Veres Roland az idén is mindent megnyert, amit lehetett. Három Európa-bajnoki címe mellé súlycsoportjában első lett a Világkupa sorozatban, a római évzáró viadalon pedig méltóképpen búcsúztatta az idényt.

Az 1000versenyzőt felvonultató olaszországi megmérettetésen a még mindig csak 19 éves fiatalember bátyjával, a szintén világbajnok Veres Richárddal alkotott legyőzhetetlen párt. A Halker-Király Team duója a pointfighting szabályrendszerben 69, 84 és +84 kg-ban is elindult, és ugyanígy tettek a szabad nevezéses versenyszámokban is: utóbbiban bárki bárkivel összeállhatott, mégsem sikerült senkinek felülmúlni őket. A csepeli klasszisok emellett egy másik szabályrendszerben, a light-contactban a 69 kilósok között is verhetetlennek bizonyultak.

„Látták,
hogy fáradunk, és egyre inkább akartak legyőzni bennünket, de nem sikerült”
 – mesélte Veres Roland.

A magyaroknak ugyanis összesen 21 mérkőzésük volt, mind hat menetes, ami három-három perc küzdelmet jelentett a versenyzőknek. Ezáltal a Veres fivérek fejenként egy órát(!) töltöttek éles küzdelemben a tatamin.

„Jól sikerült az év, aminek a megkoronázása az lenne, ha ismét bekerülnék az Év Sportolója szavazáson a legjobb tíz magyar férfi sportoló közé. Évről évre szeretnék előrébb lépni, úgy, ahogy a most már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert sportággá vált kick-box presztízse is nő.” – jelentette ki Veres Roland.

The post Veres fivérek: hétből hét kick-boxos arany appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Megnyílt az MKKSZ sportegészségügyi központja

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) sportegészségügyi és diagnosztikai központját, amely a néhány hetes tesztüzem után hivatalosan is megnyitotta kapuit.Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) sportegészségügyi és diagnosztikai központját, amely a néhány hetes tesztüzem után hivatalosan is megnyitotta kapuit.

Az ebből az alkalomból tartott hétfői ünnepségen Kásler Miklós úgy fogalmazott: az ép testben ép lélek megközelítés jelenleg is az emberi lét egyik alapját jelenti. Hangsúlyozta: a sport nemcsak a testet, hanem a lelket is erősíti, fegyelemre, a társak megbecsülésére, nemes versengésre nevel. Hozzátette: igazi öröm számára, hogy ebben a központban a versenyzők egészségileg biztonságban lehetnek, s űzhetik ezt, a magyar identitás részévé vált nagyon szép, nagyon izgalmas és nagyon nemes sportágat, a kajak-kenut.

“Kívánom önöknek, hogy ennek a diagnosztikai központnak a birtokában duplázzák meg ezt a listát, amely itt van mögöttem” – utalt a miniszter örökös bajnokok falára, amelyen az olimpiai aranyérmes és a legalább öt világbajnoki címet szerzett kajakosok, illetve kenusok neve olvasható.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke emlékeztetett: elődje, Baráth Etele, az MKKSZ közgyűlésének jelenlegi elnöke vetette fel a sportágspecifikus központ létesítésének gondolatát 2016-ban, s az ötletből nagyon rövid idő alatt valóság lett. A központ célja, hogy új, hosszú távú sportegészségügyi hátteret biztosítson a tehetségkiválasztás területén, valamint a profi és amatőr sportolóknak a magas szintű teljesítmény elérése érdekében.

“Itt vagyunk a tokiói felkészülés felénél, és a magyar kormány támogatásának köszönhetően, amit ezúton is köszönök, elkészült a sportegészségügyi és diagnosztikai központ. A próbaüzem során már sok versenyző igénybe vette a szolgáltatásokat, zajlanak a felmérések” – mondta Schmidt Gábor. Szerinte ezzel megvalósul, hogy még az eddigieknél is professzionálisabb háttér legyen a kajak-kenu sport mögött.

“Ez segítheti azt, hogy továbbra is ott tudjunk maradni a világ élvonalában” – jelentette ki az MKKSZ elnöke.

Schmidt Gábor arról is beszélt, hogy a beruházás kormányzati támogatásból, 1,9 milliárd forintból valósul meg, s a most átadott, 550 négyzetméteres sportegészségügyi és diagnosztikai központ után még a Kolonics György Vízisportközpontban is tervezik a hasonló fejlesztést, az várhatóan jövő év végén készül majd el.

Török Krisztina, a központ igazgatója úgy fogalmazott: a centrumnak két fő célja van, az egyik a teljesítménymaximalizálás, a másik pedig a tehetségek korai felfedezése és menedzselése.

A hétfői ünnepségen megjelent Kovács Katalin és Storcz Botond, valamint a még aktív, ötszörös olimpiai aranyérmes Kozák Danuta is. Utóbbi elárulta: még nem nagyon ismeri a központot, eddig csak egy vérvételen járt ott, de ahogy fogalmazott, nagyon profi, nagyszerű környezetben található, s biztos abban, hogy segíteni fogja az ő és társai felkészülését.

A háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin azt mondta, sajnálja, hogy az ő pályafutása alatt még nem állt ennyire komoly sportágspecifikus diagnosztikai háttér a versenyzők rendelkezésére, ugyanakkor biztos benne, hogy a most megnyilt központ segítségével hatékonyabbá vállhat a válogatott tagjainak felkészülése. Hüttner Csaba szövetségi kapitány pedig arról beszélt, hogy a központ elhelyezkedése kiváló, hiszen a közelben több nagy klub működik, a válogatott tagjai pedig azzal is rengeteg időt spórolhatnak meg, hogy a különböző vizsgálatok, rehabilitációs kezelések és felméréseket egy helyen állnak rendelkezésre az új központban.

“A Tokió A-keret tagjai, vagyis azok a sportolók, akik idén kvótaszerző helyen végeztek a világbajnokságon, ráadásul teljesen ingyen használhatják a központ összes szolgáltatását, ami komoly előnyt jelenthet és hatékonyabbá teheti a közvetlen olimpiai felkészülést” – tette hozzá a felnőtt kapitány

The post Megnyílt az MKKSZ sportegészségügyi központja appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

A lehetetlen mégis lehetséges?

Túl magas, túl nehéz a nyújtó és szinte lehetetlen bekerülni az élmezőnybe. Vecsernyés Dávid szembe ment minden elképzeléssel és a glasgow-i Európa-bajnokságon a dobogó legalsó fokára állhatott fel. Majd a Challenge Világkupa sorozatban a legjobb nyújtós címet is megszerezte.

Kérdés: Ki is az a Vecsernyés Dávid?

Vecsernyés Dávid: Egy végletekig elszánt és önfejű tornász. Egy olyan sportoló, akinek, ha azt mondják, hogy „ez úgysem fog menni”, akkor még keményebben és nagyobb elánnal vág bele a munkába. Olyan, aki, ha pofára esik, akkor nem nyalogatja sokáig a sebeit, hanem feláll és megpróbálja újra kicsit másként egészen addig, amíg nem sikerül.

K.: Miért pont a nyújtó?

VD.: Fiatal korom óta jó érzékem volt hozzá és mindig ámulattal töltött el mikor a legjobb tornászokat láttam a versenyen. Mi tornászok egymás között mumusként tekintünk a nyújtóra, mert erő, állóképesség, lazaság és nagy bátorság kell, hogy közel 3 méteres magasságban egy nehéz gyakorlatot tudjon csinálni valaki. Engem mindig is ez motivált, hogy az egyik legnehezebb szeren legyek a legjobb.

 

K.: Mit adott számodra az Európa-bajnokság?

VD.: Erőt és még nagyobb elszántságot, hogy kemény munkával minden célt el lehet érni és nagyon jó úton haladtunk, amit folytatunk a továbbiakban is. Nagyon sok támogatást kaptam az edzőmtől és a klubomtól a Budapesti Honvéd Sportegyesülettől, akik nélkül már szinte feladtam volna. De éreztem magamban, hogy több van bennem és ki akarom hozni a maximumot.

 

 

K.: Megnyerted a Challenge Világkupa-sorozatot.

VD.: Nem minden vk-ra mentünk el és így nem sok esély volt arra, hogy az élen végezzek, de az utolsó három vk-n sikerült érmet hoznom, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy először a pályafutásom alatt sikerült ez is.

 

 

K.: Elkezdődött az olimpiai kvalifikációs világkupasorozat, ahol egyetlen magyarként indulhattál Cottbusban. Nem csak, hogy döntőbe jutottál, de egy igen erős mezőnyben, olimpiai, világ és európa-bajnokok között lettél hatodik. Nehéz lesz ez a sorozat?

VD.: Talán az egyik legnehezebb világkupa volt a legerősebb mezőnnyel. Szerintem ez a következő versenyeken se lesz más. Egy erősebb gyakorlattal szeretnék majd indulni, amibe belekerül egy G erősségű elem, ami 3-4 tizedet ér minimum. Rengeteg idő és munka kell, ahhoz, hogy ez stabillá váljon, de mindenképpen szeretném megtartani a kiviteli pontot. Február elején lesz a következő állomás Melbourneben. Év végén megpróbálom összerakni a gyakorlatot és januárban már azzal szeretnék készülni a versenyidőszakra.

 

K.: Ha jól tudom van olyan rekord, ami a te nevedhez fűződik.

VD.: Ha jól tudom 185 cm-el én vagyok a világ legmagasabb tornásza, ami nem éppen előny, mert így hat szeren rettentően nehéz felvenni a versenyt azokkal a tornászokkal, akik alig érnek a vállamig. A magasságom miatt például nagyon sok elemet meg se tudok tanulni, illetve ugye nekem a nyújtót a versenyeken meg kell emelni 10 cm-el, hogy ne érjen le a lábam. Nagy teher volt évekig, mert nem csak a gyakorlatomra kellett figyelnem, hanem hogy jól állítsák be a nyújtót, hogy minden csavart meghúzzanak és ne lazuljon meg. De az évek alatt megtanultam ezt kizárni, mikor felmegyek a pódiumra csak a gyakorlat van a fejembe és bíznom kellett a szervezőkben, hogy jól végzik majd el a nyújtó állítását.

 

K.: A jelek szerint nagyon jól érzed magad a Honvédban. Milyen Honvédosnak lenni?

VD.: Nagyon sok támogatást kaptam a klubtól, hittek bennem és ez nagyon nagy erőt adott, amit nagyon köszönök nekik. Nélkülük nem biztos, hogy bírtam volna ezt a terhet. Szeretem ezt a közösséget. Összetartók vagyunk, olyanok, mint egy család és örülünk egymás sikerének, segítjük egymást.

 

K.: Mi a fő célod?

VD.: Az OLIMPIA! Kijutni és ott nyújtón döntőbe kerülni.

The post A lehetetlen mégis lehetséges? appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Változások a birkózásban

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöksége csütörtöki ülésén egyéb napirendi pontok mellett meghallgatta a beszámolót a nagy sikerű októberi budapesti világbajnokság megrendezéséről, illetve a szövetségi kapitányok jelentéseit a vb-szereplésről.

Mindezek megvitatása és elfogadása után Gulyás István, a szabadfogású válogatott szakvezetője felajánlotta lemondását, amit az elnökség elfogadott, a fogásnemi válogatott új vezetéséről a jövő héten születhet döntés. A női válogatott stábjából a tapasztalt Nagy Lajos távozik, de korosztályos szinten marad a szőnyeg mellett.

A kötöttfogású szövetségi kapitány, Sike András bejelentette, hogy másodedzője, Repka Attila sok irányú elfoglaltságai miatt nem kíván tovább maradni ezen a poszton, amit az elnökség tudomásul vett. A Sikéhez hasonlóan olimpiai bajnok Repka vélhetően a kadet válogatott mellett folytatja majd a munkát. A felnőtteknél az olimpiai és vb-3., Eb-2., nemrég visszavonult Módos Péter, valamint a kétszeres világ- és Európa-bajnok, most Budapesten is győztes Bácsi Péter lesz Sike új segítője, utóbbi még nem fejezi be pályafutását, de már elkezd edzősködni a csapat mellett.

Mint ismert, Nenad Lalovics, a nemzetközi szövetség (UWW) elnöke a budapestit nevezte minden idők legnagyobb és legjobb világbajnokságának. A magyar birkózók egy arany- (Bácsi), két ezüst- (Korpási Bálint, Lőrincz Tamás) és egy bronzérmet (Barka Emese), valamint négy ötödik helyet (Sastin Marianna, Németh Zsanett, Olejnik Pavlo, Kiss Balázs) szereztek, s a kötöttfogású csapatunk 2. lett a pontversenyben.

The post Változások a birkózásban appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

A Ferencvárosi Torna Club kiemelt szponzora lett az MVM

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az ország legnépszerűbb sportklubja, a Ferencvárosi Torna Club (FTC). A ma aláírt szerződés értelmében a nemzeti energetikai vállalat az FTC, és ezen belül a különböző, egyéni- és csapatsportág-szakosztályainak kiemelt támogatójaként segíti a zöld-fehér sportolók sikereit.

A Ferencvárosi Torna Club reprezentatív közvélemény-kutatások szerint is a nemzet legnépszerűbb csapata. Több mint 1,7 millió magyar vallja magát zöld-fehér érzelműnek és szorít a jövőre 120 esztendős klub sikereiért. A megállapodás értelmében az együttműködés az érintett szakosztályok U14-U18 utánpótlás, felnőtt, illetve férfi és női sportolóinak támogatását foglalja magában. Az MVM Zrt. a szponzoráció fejében az FTC sportközpontjában, labdarúgó stadionjában, edzőpályáin, edzőtermeiben, a pályák menti perimétereken, molinókon, kijelzőkön, a klub médiafelületein, hírleveleiben, online és socialmedia-csatornáin, illetve a sportolók mezfelületein jut megjelenési lehetőséghez, illetve egyebek mellett egyes létesítmények névadási jogaival is élhet.

„Az MVM Csoport stratégiai céljai közé tartozik a fiatal generációk támogatása, ezért is támogatjuk nagy örömmel Magyarország egyik legsokrétűbb, legsikeresebb tornaklubját, hazánk sportsikereit, illetve a jövő legkiemelkedőbb sportolóinak fejlődését, a sportolási körülményeik javítását és ezzel további fantasztikus eredmények megszületését” – hangsúlyozta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

Az MVM Csoport, az NKM Nemzeti Közművek Zrt.-vel kiegészülve az energiaszektor teljes, a termeléstől az elosztáson át a vállalati, illetve most már a több mint négymillió lakossági fogyasztóig terjedő vertikumát fedi le. Magyarország harmadik legnagyobb vállalataként az együttműködés módot ad az MVM számára a meglévő és potenciális ügyfelek elérésére, a csoport márka- és szolgáltatásismertségének növelésére, üzleti céljainak támogatására. A különböző sportágakon keresztül lehetőség nyílik a fiatal generációk, vagy éppen a nők megszólítására, a fenntarthatóság és az egészséges életmód propagálására is, hiszen az együttműködés kiterjed a kisebb és nagyobb szakosztályokra is, a vízilabdától, a szinkronúszáson át az ökölvívásig, kézilabdáig, vagy éppen a jégkorongig.

 

„Megtisztelő számunkra, hogy az MVM Csoport bizalmat szavazott klubunknak és nem csak a férfi labdarúgás, hanem más, szintén sikeres és népszerű szakosztályunk mellé állt. Sikereinket többek között a szponzoraink segítségével tudjuk elérni. Lehet bármekkora a Fradi szívünk, ha olyan megbízható és remekül működő társaság, mint például az MVM Csoport, nem érezné úgy, hogy érdemes mellénk állnia. Mindent megteszünk azért, hogy megháláljuk a belénk fektetett bizalmat. Szeretnénk kiemelkedő sikerekkel emlékezetessé tenni a közös küldetésünket! Reméljük, jövőre nem csupán a klub alapításának 120. esztendejét, hanem például a labdarúgó csapat 30. bajnoki címét is együtt ünnepelhetjük új támogatónkkal” – tette hozzá Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

 

Az FTC sportolói 29 olimpiai aranyérmet szereztek az egyesület fennállása alatt. Többek között ferencvárosi színekben lett háromszor is bajnok Kárpáti György vízilabdázó, kétszeres ötkarikás első Magyar Zoltán tornász legenda, de az FTC-t képviselte a birkózó olimpiai bajnok Sike András, vagy a kajakozó Hesz Mihály. A VVK-győztes Fradi labdarúgó csapata rekordot jelentő, 29 bajnoki címmel büszkélkedhet. Az egyetlen magyar Aranylabdás, Albert Flórián is az FTC mezét viselte, ahogy az olimpiai bajnok labdarúgó, későbbi edzőfejedelem, Dalnoki Jenő.

 

The post A Ferencvárosi Torna Club kiemelt szponzora lett az MVM appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS