Botrány: Felfüggesztették a Top Gear műsorvezetőjét

Autó

2015. március 10. kedd, 19:45

A világ legnépszerűbb autós TV-sorozatával 2002-es indulása óta először esik meg az a blama, hogy vasárnap nem kerül adásba legújabb műsora, miután Jeremy Clarksont a BBC határozatlan időre felfüggesztette.

A sokak által kedvelt 54 éves műsorvezetőt a brit tévécsatorna vezetői azt követően tiltották el a ténykedéstől, hogy botrányos módon összeveszett az egyik producerrel. Clarkson már korábban is vonzotta a bajt, és a támadások kereszttüzében állt, és arra is volt példa, hogy rasszista utalásokat véltek felfedezni egy-egy felelőtlenül elejtett mondatában.

Hogy min különbözött így össze a producerrel, annak részletei egyelőre nem ismertek, ahogy azt sem tudni, mennyi időre szól Clarkson felfüggesztése, és mikor kerül újra képernyőre a Top Gear adása.

A BBC hivatalos közleményében a következő indoklás áll: „Egy a BBC egyik producerével folytatott perpatvart követően Jeremy Clarksont egy vizsgálat alapján felfüggesztettük. Senki másra nem szabtunk ki hasonló büntetést. A Top Gear vasárnap nem kerül adásba. A BBC egyelőre nem kíván további nyilatkozatokat tenni az ügyben.”

Íme, az egyik korábbi, erősen botrányszagú, provokatív, ugyanakkor rendkívül nagy érdeklődést generáló és sokak szemében népszerű esete a sok közül: