A DTM ad otthont a következő Cobra 11-résznek

Túraautó

2015. március 11. szerda, 08:27

Szerző: Gellérfi Gergő

A DTM tavalyi nürburgringi hétvégéjén forgatták a Cobra 11 csütörtökön kezdődő szezonjának első epizódját, melyben egy ismert korábbi F1-es pilóta is szerepel majd. „Az utolsó verseny.”

A népszerű német televíziós sorozat, a Cobra 11 március 12-én, azaz holnap műsorra kerülő legújabb epizódjában központi szerepet nap a DTM. A két főszereplő, Semir és Alex hétvégi kikapcsolódásként kilátogatnak a Nürburgringre, ahol találkoznak előbbi gyerekkori jóbarátjával, Bob Mayer DTM-pilótával. A történet szerint Bob ezen a futamon biztosíthatná be a sorozat bajnoki címét, ám gyilkosság gyanúsítottjává válik, Semir pedig komoly válságba kerül…

A sorozat 26. szezonjának első epizódját a DTM 2014-es nürburgringi fordulóján forgatták, azaz bár a történet fiktív, a körítés mégis valós körülötte. Erdogan Atalay, aki a sorozat indulása óta játssza a főszereplőt, Semir Gerkhant, így nyilatkozott a forgatási napokról:

dtm_cobra11

„A DTM nagyszerű, mindig nagyon különleges egy ilyen fajta forgatás. Mindenekelőtt azért, mert a legtöbb ember egyáltalán nem forgathat a DTM környezetében, különösen a paddockban, ahol a többmillió eurós versenyautók vannak. Igazán csodálatos volt” – mondta, s kollégája, Vinzenz Kiefer is egyetértett vele: „Ez őrületes volt, ráadásul a mercedeses srácok körbe is vezettek, és mindent megmutattak. Biztos, hogy ott leszek, ha a DTM visszatér.”

 „Az utolsó verseny” című Cobra 11-epizód tehát csütörtök este kerül adásba Németországban – a képernyőn egy régi ismerős is feltűnik, hiszen a korábbi F1-es és DTM-pilóta, Ralf Schumacher is elvállalt egy kisebb szerepet az évadnyitóban.

Az AMG bemutatja a Mercedes SLS GT3-at

Autó

2015. március 11. szerda, 08:22

A Dunlop az AMG Customer Sports-szal közösen a Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatta be a Mercedes SLS AMG GT3 modelljét. 2013-ban ez a modell – a Dunlop Sport Maxx versenyabroncsaival felszerelve – megnyerte a nürburgringi 24 órás autóversenyt, amely a világon az egyik legnagyobb jelentőségű és legkeményebb ilyen jellegű sportesemény.

A Dunlop tovább kívánja fejleszteni versenyabroncsait mind az AMG, mind az egyedülálló kihívásokkal teli nürburgringi verseny számára, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ismét megnyerje a 24 órás megmérettetést.

SLSMercedes-AMG_24hNbg13_BK01974_JH_resize

A Dunlop is kivette a részét az új SLS AMG GT3 fejlesztési munkálataiból. A vállalat volt az első gumiabroncsgyártó, amely az AMG Customer Sports részlegének műszaki partnere lehetett. A jobb tapadási és fékezési teljesítmény érdekében a Dunlop a verseny előtt még végrehajtott pár kulcsfontosságú beállítást – a társaság gumiabroncsai meghatározó szerepet játszottak abban, hogy a csapat sikert tudott aratni az igencsak nagy igénybevételt jelentő nürburgringi pályán, és meg tudta szerezni magának a rangos nürburgringi 24 órás autóverseny bajnoki címét 2013-ban. 

A Nürburgring Nordschleife egyedülálló pálya: 33 bal kanyarból, 40 jobb kanyarból, valamint hosszú, egyenes gyorsulási szakaszokból, lejtőkből és emelkedőkből áll. A pilóták a „zöld pokol” gúnynevet aggatták rá, mivel ez az egyik legnehezebb, legtöbb kihívást tartogató, valamint leghosszabb pálya a világon – nem utolsó sorban azért, mert a hosszú kör során sok különböző típusú aszfalttal találkoznak a versenyzők. 

A legutóbbi győzelem óta a Dunlop intenzív fejlesztési programba kezdett, hogy megtegye a szükséges lépéseket, amelyeket egy olyan felkérés követel meg, mely azon kevés versenyek egyikétől érkezik, ahol engedélyezik a gumiabroncsgyártók közötti nyílt versenyt, ahelyett, hogy kötelezően előírnának egy standard abroncsot, mint pl. a Forma1-ben. A Dunlop a vezetési érzetre, a hideg időjárás esetén nyújtott teljesítményre, illetve a tartósság további javítására helyezi a hangsúlyt annak biztosítása érdekében, hogy az autó tovább legyen képes maximális teljesítményszinten versenyezni a boxkiállások között.

Mercedes-AMG-GT3-Gear-Patrol

A kiváló súlyelosztás, az alacsony súlypont, a nagy teljesítményű meghajtás, a hatékony aerodinamika, valamint a példás biztonsági rendszer kombinációja teszi az SLS AMG GT3-t optimális választássá.  Az autóban rengeteg technológiai újítás jelenik meg: egy alumínium térszerkezet, egy AMG 6,3 literes V8-as első középmotor, valamint hatfokozatú verseny-sebességváltóval és szekvenciális váltóval – a Dunlop Sport Maxx versenyabroncsokat pedig úgy alakították ki, hogy illeszkedjenek ezekhez a tulajdonságokhoz.

„Az AMG a Dunlop kulcsfontosságú partnere, és mindannyian ugyanolyan elkötelezettek vagyunk a kivételes teljesítmény és tartósság iránt. Szoros együttműködésünk eredménye a 2013-as nürburgringi 24 órás versenyen elért siker, és reméljük, hogy a jövőben alkalmunk nyílik még ismét együtt versenyezni és győzelmet aratni” – mondta James Bailey, a Goodyear Dunlop Motorsport EMEA-térségért felelős PR és kommunikációs igazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a szemrevaló autót bemutathatjuk Genfben, és elmesélhetjük együttműködésünk, valamint közös törekvéseink történetét.”

Raikkönen: A légkör sokkal jobb, mint ezelőtt

F1

2015. március 11. szerda, 08:01

Szerző: Strommer Benjamin

A Ferrari finn versenyzője a csapaton belül uralkodó hangulatot dicsérte az évadnyitó előtt. Az F1-es pilóta minden tekintetben optimista, úgy érzi, versenyképes autóval kezdhetik meg a szezont.

Az előző évi gyenge eredmények hatására – konstruktőri 4. hely, mindössze két dobogó – a Ferrari csapatszerkezetén belül jelentős változások történtek a tél folyamán, Sebastian Vettel versenyzőként, Maurizio Arrivabene csapatfőnökként érkezett, a műszaki brigádban is fontos cserék zajlottak. Ezek pozitívan hatottak az istállón belüli légkörre – mi sem bizonyítja jobban, mint hogy még Kimi Raikkönen is arról nyilatkozott, mennyivel kellemesebb atmoszféra uralkodik, mint korábban.

„Már jó pár éve ismerem a csapatot, de azt kell mondanom, az atmoszféra idén nagyon jó. Az emberek boldogak, és nagyon szorosan dolgoznak együtt egymással. Azt hiszem, ez egy jó jel. Ennek tetejébe úgy tűnik, jó autó készült a téli periódus során. Most itt az idő, hogy versenyezni menjünk, akkor fogjuk igazán megérteni, hol állunk” – idézi a gpupdate.net Raikkönent.

A 35 éves pilóta a teszteken erősen szerepelt a csapat új autójával, az SF15-T-vel, célja csak az lehet idén, hogy jobban teljesítsen a tavalyi katasztrofális bajnoki 12. helynél. „Azt hiszem, az előző évvel összehasonlítva remek munkát végeztünk csapatként. Elégedettek vagyunk azzal, amit a tél folyamán értünk el, és a versenyképesség szintjével, amelyet várakozásaink szerint elértünk, még akkor is, ha várnunk kell, amíg pályára lépünk, hogy igazi ítéletet kapjunk. Mindenesetre továbbra is azon leszünk, hogy folyamatosan javuljunk. Magabiztos vagyok, hogy sikerül elérni az eredményeket, amelyeket akarunk és megérdemlünk.”

Ítélet: Van der Gardéé az egyik Sauber

F1

2015. március 11. szerda, 07:25

Ausztráliában is az érvényes szerződéssel rendelkező van der Gardének adott igazat a bíróság, mely kimondta, hogy övé az egyik Sauber az F1-es idénynyitón. A svájciak fellebbeztek, végső döntés holnap.

Úgy tűnik, hogy az utolsó pillanatban megváltozhat az Ausztrál Nagydíjon részt vevő pilóták névsora, a melbourne-i bíróság ugyanis meghozta ítéletét: Giedo van der Gardének joga van részt venni az idénynyitó futamon a Sauber színeiben, mivel Clyde Croft bíró úgy találta, hogy a holland valóban érvényes szerződéssel rendelkezik az idei szezonra. Az ítélet értelmében a döntés „a teljes 2015-ös szezonra vonatkozik, s nem csupán a napokon belül megrendezendő melbourne-i Ausztrál Nagydíjra.”

A Sauber képviselői elmondták, hogy csalódottak a döntés miatt, mely várakozásaikkal ellentétes. Az istálló fellebbezést nyújtott be, így az ügyet ma, szerdán 15:15-től, azaz magyar idő szerint kora reggel újra meghallgatták, de végleges döntés csak csütörtökön, egyetlen nappal a szezonnyitó hétvége kezdete előtt várható, amikor van der Garde és a Sauber mellett a két versenyezni készülő pilóta, Ericsson és Nasr képviselői is felszólalhatnak.

vdg_d

„Csalódottak vagyunk a döntés miatt, időre van szükségünk annak megértéséhez, s hogy felfogjuk, milyen hatással lehet a szezonunk kezdetére. Egy dolgot nem tehetünk: sem csapatunk, sem egyetlen versenyző biztonságát nem kockáztathatjuk azzal, hogy egy felkészületlen pilótát küldünk pályára egy olyan autóval, melyet két másik versenyzőre szabtunk” – olvasható a Sauber magyar idő szerint kora hajnalban kiküldött sajtóközleményében.

Van der Garde saját elmondása szerint tavaly júniusban kapott versenyzői szerződést 2015-re, ám a Sauber később elállt ettől, amikor szerződtette Felipe Nasrt és Marcus Ericssont. A holland pilóta, aki tavaly a hinwiliek tartalékja volt, Svájcban bíróság elé vitte az ügyet, ahol neki adtak igazat, ezt követően kezdett jogi lépéseket Ausztráliában is.

F1-Archív: Egye fene, megveszem!

Retro

2015. március 10. kedd, 21:08

Ross Brawn vallomása az ex-Honda F1-es csapat felvásárlásáról, Christian Horner nyerő tippjei, Robert Kubica bizakodó kezelőorvosa, a Sauber beszólása Jacques Villeneuve-nek és Bernie Ecclestone fogadalma…

Összegyűjtöttük az elmúlt 15 év legérdekesebb március 10-i F1-es híreit.

2014: Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója a „szuperszonikus” jelzővel illeti a grove-i istállóhoz a Ferraritól frissen átigazolt Felipe Massát, aki szerinte lenyűgöző teljesítményt nyújtott a téli tesztek során.

2013: Fernando Alonso szerint csapata, a Ferrari nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy év közben már a következő évi, 2014-es modell fejlesztésére koncentráljon, a spanyol szerint ugyanis 2013-ban is a vb-címért kell harcolniuk.

 

2012: A Red Bull főnöke, Christian Horner szerint csapata az előző két év világbajnoki címe után még inkább megerősödve vág neki az új idénynek, jóval felkészültebben, mint addig valaha. Év végén meg is lett ennek a gyümölcse, Sebastian Vettel és a Red Bull zsinórban harmadik vb-címének formájában.

2011: A Renault csapatorvosa, Riccardo Ceccarelli részletesen beszámol az év korábbi szakaszában súlyos rali-balesetet szenvedő Robert Kubica rehabilitációjáról, és elmondja, jelen állás szerint lehetetlen megjósolni, hogy a lengyel mikor térhet vissza az F1-be. Így négy év távlatából inkább az a megdöbbentő, mennyire bíztak még akkor Kubica teljes felépülésében. Mint tudjuk, a pilóta azóta a raliban találta meg magának a testhez álló kihívást és az új örömforrást.

2010: Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke titáni küzdelmet vár az egyéni vb-címért folyó harcban. Talán nem is sejtette, mennyire igaza lesz, hiszen a szezonzáró Abu-Dhabi Nagydíjon még négy versenyzőnek (Fernando Alonso, Mark Webber, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton) volt matematikai esélye a vb-címre, és végül drámai végjátékban a Red Bull németje lett a befutó.

 

2009: Ross Brawn elismeri, nem volt más választása, és muszáj volt felvásárolnia az ex-Honda-istállót a japán gyár kivonulása után, máskülönben nem tudtak volna rajthoz állni az előttük álló idényben. Nagy kár lett volna érte, és az egy angol fontos árat biztosan megérte a vétel, hiszen ebben az évben a Brawn GP tarolt, ők és Jenson Button is világbajnokok lettek.

2008: Fernando Alonso biztos benne, hogy a Renault visszaküzdi magát az élmezőnybe az előző szezon szörnyen gyenge teljesítményét követően. A spanyol ugyebár ekkor tért vissza első mclarenes kitérője után ahhoz az istállóhoz, amellyel korábbi vb-címeit szerezte, és iménti kijelentésével olyannyira nem tévedett, hogy a Renault a Szingapúri Nagydíjon valóban biztosra ment, és valóban visszaért a csúcsra. Ez volt a „crashgate” néven elhíresült eset, amikor Nelsinho Piquet állítólag csapatutasításra állt bele a falba az éppen megfelelő pillanatban, így hozva nyerő helyzetbe csapattársát, Alonsót a biztonsági autó közbelépése által. Más kérdés, hogy Alonso az ezután következő, Japán Nagydíjat is megnyerte, ami inkább az ő klasszisát dicsérte, mint a Renault az évi erejét…

2006: A szezonnyitó Bahreini Nagydíj pénteki napján – ha nem is az F1-es pályán, de – a városban helyi tüntetők F1-es reklámmolinókat gyújtogattak, és a rendőrségnek kellett megállítani őket. A verseny végül zavartalanul lezajlott, és Fernando Alonso (Renault) győzelmével ért véget.

 

2005: A Sauber súlyos kritikával illette az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve-öt, miután a kanadai botrányosan gyengén szerepelt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a hinwilli istálló versenygépével. Érik az a visszavonulás…

2004: Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke bejelenti, hogy szépen fokozatosan háttérbe vonul, és átadja az F1-es csapat irányítását az ügyvezető igazgatónak, Martin Whitmarshnak.

2003: Az F1 mindenható ura, Bernie Ecclestone kijelenti, hogy sosem fog visszavonulni, és amíg csak él, ő fogja irányítani a Forma-1-et. 

2000: Michael Schumacher (Ferrari) futotta a leggyorsabb köridőt az F1-es szezon első hivatalos napján, Melbourne-ben, de szerencséje volt, hogy ép bőrrel megúszta azt a hatalmas bukást, amit a második szabadedzésen szenvedett el. A korábbi világbajnok legenda Jackie Stewart nem is tudta megállni, hogy ne illesse éles kritikával a németet felesleges és buta megmozdulásáért, aminek folytán a szezon legelső napján rommá törte a Ferrarit.

Botrány: Felfüggesztették a Top Gear műsorvezetőjét

Autó

2015. március 10. kedd, 19:45

A világ legnépszerűbb autós TV-sorozatával 2002-es indulása óta először esik meg az a blama, hogy vasárnap nem kerül adásba legújabb műsora, miután Jeremy Clarksont a BBC határozatlan időre felfüggesztette.

A sokak által kedvelt 54 éves műsorvezetőt a brit tévécsatorna vezetői azt követően tiltották el a ténykedéstől, hogy botrányos módon összeveszett az egyik producerrel. Clarkson már korábban is vonzotta a bajt, és a támadások kereszttüzében állt, és arra is volt példa, hogy rasszista utalásokat véltek felfedezni egy-egy felelőtlenül elejtett mondatában.

Hogy min különbözött így össze a producerrel, annak részletei egyelőre nem ismertek, ahogy azt sem tudni, mennyi időre szól Clarkson felfüggesztése, és mikor kerül újra képernyőre a Top Gear adása.

A BBC hivatalos közleményében a következő indoklás áll: „Egy a BBC egyik producerével folytatott perpatvart követően Jeremy Clarksont egy vizsgálat alapján felfüggesztettük. Senki másra nem szabtunk ki hasonló büntetést. A Top Gear vasárnap nem kerül adásba. A BBC egyelőre nem kíván további nyilatkozatokat tenni az ügyben.”

Íme, az egyik korábbi, erősen botrányszagú, provokatív, ugyanakkor rendkívül nagy érdeklődést generáló és sokak szemében népszerű esete a sok közül: 

Még intenzívebb lesz a rivalizálás Lewis és Nico között?

F1

2015. március 10. kedd, 18:45

Ezt nem más mondta, mint az az ember, aki tavaly a legközelebbről nézhette végig Hamilton és Rosberg sokszor szinte késhegyre menő versengését pályán és azon kívül egyaránt – Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke.

Autosportnak adott nyilatkozatából kiderül, idén is farkastörvények fognak uralkodni a Mercedesnél, és ő arra számít, hogy pilótái között idén még kiélezettebb lesz a küzdelem a pályán, ami szerinte a csapatnak csak előnyére válhat.

„Úgy vélem, ők kölcsönösen felmérték egymás erősségeit és gyengeségeit, tisztelik egymást a pályán, és semmi kétségem afelől, hogy idén még intenzívebbé válik a harc kettőjük között” – mondta el pilótáiról, a tavaly az év utolsó futamáig a vb-címért egymással csatázó Lewis Hamiltonról és Nico Rosbergről Wolff.

„Mindketten tanultak a tavalyi évből, és mindketten megpróbálják majd emelni a tétet, hogy legyőzzék egymást. Próbálják majd kezelni a saját gyengeségeiket és dolgozni az erősségeiken, és számunkra ez egy remek helyzet, mert ez segíti a csapatot az eredmények elérésében, és abban, hogy miközben ők egymást hajtják előre és előre, az autónk is egyre gyorsabbá váljon” – zengte a csapattársak közötti szabad küzdelem himnuszát a Mercedes istálló vezetője, aki azt azonban nehezen tudja elképzelni, hogy a tavalyinál is szorosabb küzdelmet lássunk a két pilóta között. „Nos, annál nemigen lehet szorosabb csatát elképzelni, mint amit tavaly láttunk. Azt kell mondanom, hogy nem is nagyon szeretném, hogy még szorosabb legyen” – vallott színt.

Mint ismert, Hamilton még mindig nem újította meg munkaadójával a jelen állás szerint idén év végén lejáró szerződését, és az utóbbi időben a Nicole Sherzingerrel való, ezúttal véglegesnek tűnő szakítása folytán is az egészségesen tolerálhatónál talán nagyobb figyelem hárult rá és magánéletére. Wolff szerint azonban szó sincs arról, hogy ezek a külső tényezők negatív hatással lennének Lewis lelki világára, illetve a pályán nyújtott teljesítményére.

„Én csak arról tudok beszámolni, ahogyan én látom őt: egy nagyon professzionális, jó lelki állapotban levő versenyző, akivel jókat beszélgettünk mostanában. Igyekszünk nem túlzottan beleszólni a pilótáink magánéletébe. Azt hiszem, mindketten vannak olyan szinten, hogy tudják, mire van szükségük ahhoz az életben, hogy jól tudjanak teljesíteni, de ők teljesen mások ezen a téren” – utalt rá burkoltan Toto, hogy amíg Nicónak a házas élet és a nyugodt háttér kell ahhoz, hogy a pályán a száz százalékot tudja nyújtani, addig Lewisnak vélhetően másra van szüksége ehhez.

„Soha egy pillanatig sem kételkedtem abban, hogy Lewis csúcsformában van, mert határozottan abban van. Egy nagyon erős, tisztafejű és motivált Lewis Hamiltont látok” – adott egy kis plusz önbizalomfröccsöt világbajnoki címvédő pilótájának a brackley-i alakulat vezére, aki végül a melbourne-i szezonnyitó, illetve a 2015-ös bajnoki évad erőviszonyaira reflektálva próbálta csökkenteni csapatával szemben az elvárásokat. 

„Ez tényleg így van?” – kérdezett vissza értetlenkedést színlelve Wolff arra a kijelentésre, miszerint az ő csapata tűnt a legerősebbnek a téli tesztek során. „Én nem igazán próbáltam meg bármit kiolvasni az időeredményekből, mert nem tudjuk, hogy ki milyen üzemanyagszinttel futott.” Nem tudjuk, de azért sejteni sejtjük…

A Ferraritól igazolt új szakembert a Haas

F1

2015. március 10. kedd, 18:04

Az amerikai csapat már javában készül az Ausztrál Nagydíjra – no, nem az ideire, hanem a 2016-osra, hiszen a tervek szerint az akkori szezonnyitón fognak bemutatkozni az F1-ben. Most épp két új szakemberrel erősítettek.

Csupán néhány héttel azután tehát, hogy Gene Haas tulajdonos bejelentette a korábbi Red Bull-alkalmazott Rob Taylor szerződtetését a főtervezői pozícióba, most újabb két nagy koponyával erősödött a csapat.

Az új vezető aerodinamikai guru a korábban a Renault, a McLaren, a Tyrrell, a Jaguar és a Red Bull alkalmazásában is álló, de az utóbbi években már a Ferrari szélcsatornája körül tüsténkedő Ben Agathangelou, míg az új csapatmenedzser az a Dave O’Neill lesz, aki 2009-ben a Marussia F1-es projektjének elindításában is kulcsszerepet vállalt.

Nemcsak a technikai gárda bővül és erősödik, de a 2016-os F1-es modell is javában készül már, és az istálló híradása szerint már 60 százalékban meg is épült. Gunther Steiner csapatfőnök az Autosportnak nyilatkozva elárulta: 

„Habár a munka dandárja még hátra van, de már most rengeteg mindent tettünk annak érdekében, hogy a Haas F1 Team versenyképes legyen, amikor 2016-ban csatlakozni fog az F1 mezőnyéhez. A Ferrarival folytatott technikai együttműködésünk lehetővé tette számunkra, hogy rendkívüli ütemben fejlesszük autónkat, illetve embereinket is. A mód, ahogyan hozzáláttunk ehhez a projekthez, új és eltér az eddig megszokott sémáktól, de működik. Elkötelezettek vagyunk a terveink megvalósítása és az F1 irányában, és ami a legfontosabb, tartani tudjuk az előzetes ütemtervünket. Jövőre ilyenkor az autóink már túl lesznek a teszteken, készen a melbourne-i debütálásra” – kalandozott képzeletben már most egy évvel előre a Haas csapatfőnöke. 

Így kerülne a Williams a Mercedes elé

F1

2015. március 10. kedd, 17:34

Sokan – többek között Niki Lauda, a Mercedes elnöke is – úgy vélik, a Williams lehet idén az F1-es világbajnoki címvédő Mercedes legközelebbi kihívója. A nagy kérdés azonban az: mivel kerülhetnek az ezüstnyilak elé?

Pat Symonds erre a kérdésre adott egy lehetséges választ az Autosportnak nyilatkozva. Mint ismert, a Williams is a Mercedes erőforrásait használja, így ezen a területen egészen biztosnak nem tudnak a gyári csapat fölé kerekedni. és legjobb esetben is csak egyenlőségjelet tehetnek a rivális csapat és saját autójuk motorteljesítménye közé.

Az üzemanyag viszont más lapra tartozik, mivel a Mercedes a Petronas termékeit használja, a Williams pedig egy másik cég, a Petrobras által fejlesztett versenybenzinnel fut. Symonds szerint nem is gondolnánk, a V6-os turbómotorok esetében mekkora jelentősége lehet ennek.

„Jelenleg is dolgozunk az üzemanyag fejlesztésén, mivel fontos nekünk, hogy minél jobb végtermékkel fussunk. Én nem látok rá semmi okot, hogy a Petrobras miért ne tudna jobb üzemanyagot kifejleszteni, mint a Petronas, úgyhogy ez egy pozitívum, egy előny lehet nekünk. Jelenleg még nem így fest a helyzet, de dolgozunk rajta, hogy így legyen” – szögezte le a Williams technikai igazgatója, majd hozzátette: 

„Ez nem az a terület, amiben túl nagy szakértő lennék, de azt tudom, hogy sokkal több lehetőség van ma az üzemanyag fejlesztésében, mint az elmúlt években volt a V8-as motorokkal, mert ott már elértünk egy határt, ami után már nehéz volt további fejlődést elérni ezen a téren. A V6-os motorok esetében azonban még van játszóterünk fejlődni az üzemanyagok tekintetében” – magyarázta a szakember, aki végül azt is kiemelte, idén a Mercedes fizikai méreteit tekintve nagyobb erőforrást és kipufogót épített, mint egy éve, de ő örül ennek, mivel csapatának ez semmilyen gondot nem okozott a motor elhelyezésével kapcsolatban, aerodinamikai előnye pedig a szűkebb kipufogó-kialakításnak szerinte nem volt. 

Alonso gőzerővel készül első idei versenyére

F1

2015. március 10. kedd, 17:03

Ami, ha minden jól megy, akkor a március 27-29-i Maláj Nagydíj lesz. A McLaren-Honda kétszeres F1-es világbajnoka azt is elmondta, sajnálja, hogy a most hétvégi Ausztrál Nagydíjat kihagyni kényszerül, de tudja, jó kezekben lesz autója.

Mint ismert, Alonso még a második barcelonai szezon előtti kollektív teszten szenvedett balesetet ellentmondásos és máig nem ismert körülmények között, amelynek következtében ilyen-olyan sérüléseket szenvedhet. Bárki szabadon kiválaszthatja a számára legszimpatikusabbat a sok-sok verzió közül, hiszen lehetett itt hallani áramütésről, agyrázkódásról, eszméletvesztésről, memória-kiesésről, sőt, voltak, akik szerint a McLarenbe idén visszatérő spanyol Ferrari-pilótának hitte magát, miután a balesetet követően visszanyerte eszméletét, de voltak, akik szerint gokartversenyzőként ébredt…

Azt, hogy pontosan mi történt, valószínűleg sohasem fogjuk már megtudni, így maradnak a találgatások. Ami viszont biztos az az, hogy a most már csak néhány nap múlva sorra kerülő F1-es idénynyitó Ausztrál Nagydíjon Jenson Button mellett Kevin Magnussen fogja vezetni a McLaren-Honda másik autóját.

Alonso azonban kedden az Autosportnak nyilatkozva életjelet adott magáról, jelezve, hogy él és virul, tisztában van vele, hogy a McLarennél vezet, és a tőle megszokott intenzitással készül a visszatérésre.

„Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy nem tudok csatlakozni Jensonhoz (Button) a McLaren-Honda garázsában, de megértem, hogy miért javasolták az orvosok azt, amit. Viszont már javában edzek és készítem magam az első versenyemre az MP4-30-assal” – nyugtatta meg szurkolóit Fernando, aki ezután üzent is nekik: „Szeretném megköszönni mindenkinek a jókívánságokat és biztatást. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Malajziában újra versenyautóba pattanhassak. Kevinnek (Magnussen) a legjobbakat kívánom az ausztrál hétvégére. Tudom, hogy nála jó kezekben lesz az autó.” 

Hogy követni fogja-e a verseny eseményeit? Ez természetesen nem is lehet kérdés. „Habár a teszteken sok kihívással kellett szembenéznünk, rám nagyon bátorítóan hatott az az érzés, amit az autó volánja mögött éreztem. Már alig várom, hogy kielemezzem az első versenyhétvége összes adatát a csapattal, hogy aztán tovább pörgessük a fejlesztéseket, és javítsuk a teljesítményünket” – mondta el az ember, aki a legtöbbeknek fog hiányozni a 2015-ös F1-es szezonnyitó rajtrácsáról.