Zűrös nap végén élen a Mercedes

F1

2016. szeptember 16. péntek, 17:01

Szerző: Gellérfi-Csizmadia Gergő; Fotó: DPPI

Egyelőre nem alakul annyira rosszul a Mercedes számára a szingapúri F1-es hétvége, mint tavaly, de tény, hogy egyik pilótájuknak sem volt sima napja – nem világos, ki lehet az első számú üldöző.

Miután a „délelőtti” szabadedzést a Red Bull zárta az élen, naplemente után csak a harmadik legjobb köridőt tudhatják magukénak az energiaitalosok, hiszen az első edzésen balesetező Nico Rosberg mellett Kimi Raikkönen is megelőzte a Milton Keynes-iek párosát – akik közül ismételten Max Verstappen bizonyult a gyorsabbnak. Az viszont valószínűnek látszik, hogy a „nagy hármas” harcába más ezúttal sem tud beleszólni, hiszen a legjobbhoz képest ismét egy másodpercen kívül zárt az üldözőboly legjobbja, aki Carlos Sainz délelőtti remeklése után ezúttal Nico Hülkenberg volt.

rosberg-monza-2016-d6

Nincs viszont jó napja Lewis Hamiltonnak, aki az első edzésen futott negyedik helyét és 24 körét követően ezúttal mindössze 10-szer tudott körbemenni a pályán – csak a 7. helyen zárt az időeredményeket tekintve, nála kevesebbet pedig senki nem teljesített az esti edzésen –, ráadásul, ha nem lett volna elég, hogy hosszú etapokat nem tudott futni, még egy rendes gyorskört sem rakott össze, hiszen többször megcsúszott. A brit edzése egy hidraulikai probléma miatt lett rövidebb a tervezettnél.

Ha van valaki, akinek nála is rosszabb napja volt Szingapúrban, az Romain Grosjean, aki azt követően, hogy az első edzésen műszaki gondjai miatt egyetlen értékelhető kört sem futott, ezúttal a hátsó szárnyai problémáival küzdött – jóllehet, ezért elsősorban ő volt a felelős, hiszen a célegyenes előtt a korláthoz ütötte autója hátulját. Mások is érintőre vették a falat, például Alonso és Ricciardo, a 20. születésnapját holnap ünneplő Esteban Ocon pedig előbb balról, majd jobbról is lekoccolta a pálya szélét. A francia ezt követően váltott ultralágyakra, melyeken egyedüliként lépte át a húszkörös határt.

Az edzés végeredménye:

live-singapore-fp2

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: