„Verstappent leszámítva unalmas év volt”

F1

2016. december 29. csütörtök, 15:36

Szerző:

Egy háromszoros világbajnok, Jackie Stewart festette ezt a lesújtó képet az F1-ről: „az izgalom, az incidensek, a meghibásodások és a balesetek” hiányoznak a sportágból.

A 2016-os szezon során az utolsó versenyig húzódott a világbajnoki csata, láthattunk jó pár eseménydús és fordulatos nagydíjat, valamint új sztár született a Red Bullhoz idény közben igazoló Max Verstappen személyében. 1969, 1971 és 1973 F1-es bajnoka, Jackie Stewart értékelte a szezont: az ő ingerküszöbét csak a legutolsó ütötte meg.

„Leszámítva Verstappen berobbanását nem volt valami érdekes szezon. Ő az első versenyeit futó Mario Andrettire, Jochen Rindtre és Francois Cevertre emlékeztet. Nekik sikerült felkavarniuk az állóvizet” – mondta a 77 éves Stewart a svájci Blick lapnak, egykori versenytársait említve.

A háromszoros világbajnok Verstappen mellett a sportág három másik érdekes karakterét emelte ki: „Lewis Hamilton afféle modern hős, Vettel pedig egy csendes hős. Raikkönen talán még népszerűbb, mint ez a kettő, habár ritkán mond bármit is. Lehet, hogy épp ezért szeretik annyira!”

„Az F1-ből hiányzik az izgalom, az incidensek, a meghibásodások és a balesetek” – sorolta a sport problémáit. „Ne értsenek félre, senki sem szereti azt látni, ha egy versenyző ütközik, de valamire szükség van, amin izgulni lehet. Az én időmben így volt, sajnos azonban sok riválisom a legnagyobb árat fizette meg érte.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: