Verstappen: Hazugság, hogy túl agresszív vagyok

F1

2016. augusztus 28. vasárnap, 16:51

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: DPPI

Kimi Raikkönen az F1-es Belga Nagydíj során többször is ingerülten beszélt a rádióban holland ellenfeléről, aki viszont ezúttal sem érezte úgy, hogy átlépte volna a sportszerűség határait.

Max Verstappen és Kimi Raikkönen már nem először akasztja össze a bajszát a Formula-1-es futamokon. A holland és a finn először a rajt utáni első kanyarban talált egymásra, amely során mindkettejük autója megsérült, majd a verseny későbbi szakaszában a 2007-es világbajnok többször is úgy érezte, hogy a Red Bull versenyzője szabálytalanul és túl agresszíven védekezik ellene, s ennek hangot is adott a csapatrádióban. A leintést követően Verstappen kikérte magának a dolgot, sőt vissza is szúrt ellenfelének:

Verstappen_Spa_DPPI

„Ezt mondhatta volna akár az első kanyarban is” – utalt a start utáni koccanásukra. „Nevetséges. Úgy értem, tévés szempontból nyilván jó, ha valaki panaszkodik. De azok után, amit az 1-es kanyarban művelt… Azok után nem fogom könnyen odaadni a pozíciómat nekik. Ha őszinte akarok lenni, ez egy oltári hazugság. Egyszerűen csak védem a helyezésem. Ha ez valakinek nem tetszik, az az ő problémája.”

A tulajdonképpen hazai nagydíját teljesítő fiatal pilóta az indulás utáni eseményeket is kielemezte: „A startom nem sikerült a legjobban, de ezt követően belülre vetődtem, és egyáltalán nem blokkoltak a kerekeim, simán megcsináltam a kanyart, de ők egyszerűen felpasszíroztak a falra. Én voltam belül, Kimi odaszorított, Sebastian pedig mindkettőnkre ránk fordult. Úgy fordult be a kanyarba, hogy már eleve volt ott két másik autó. Ettől alaposan megsérült az első szárnyam, és persze a padlólemez is. Ott el is úszott a versenyem” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: