Új, merész SUV vízió az Infinititől

Autó

2016. szeptember 29. csütörtök, 20:18

Az Infiniti QX Sport Inspiráció egy elegáns és erőteljes kifejezése a progresszív SUV dizájnnak. Az Infiniti QX Sport Inspirációja feltárja a márka vízióját a következő generációs, prémium közepes méretű SUV-ről.

A QX Sport kiemelkedik a szegmenséből, annak feszes vonalaival, magas vizuális súlypontjával, a hosszú motorháztetővel és a kupészerű alakjával. Azonnal felismerhető, hogy Infiniti, a QX Sport Inspiráció megvalósítja az Infiniti „Erőteljes Elegancia” formanyelvét, és viseli a márka jellemzőit – beleértve a kettős ívű hűtőrácsot, az „emberi szem” ihlette fényszórókat, a vágott oszlopokat és a férfias karosszériát.

infiniti-qx sport-paris-5

Modern kézművesség jellemzi a tágas és szépen berendezett belsőt, amely az Infiniti „sofőr-központú, utas gondolkodású” megközelítése. A belső tér színeit túlnyomórészt fekete-fehér jellemzi a természetes sárgásbarna színű bőrrel, valamint az új, sötét barna bőrrel – feltűnő, mégis harmonikusan kevert vonalak használatával.

“A QX Sport Inspiráció egy szándéknyilatkozat, amelyben az Infiniti, bemutatja a merész tervezési filozófiáját és demonstrálja képességeit a közepes méretű SUV szegmensben.”

infiniti-qx sport-paris-6

QX Sport Inspiráció, az Infiniti elkezdte bővíti portfólióját a közepes méretű SUV piacon – a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő prémium szegmensében.

Infiniti büszkélkedhet az egyik legerős múlttal az SUV-k megtervezésében – az úttörő Infiniti FX45, mely 2003-ban indult útnak és sablonná vált a sportos SUV kategóriában az elkövetkező évtizedben. Úgy tekinthetünk rá, mint a világ első közepes méretű többfunkciós sportjárműjére, az FX-re még mindig úgy tekintenek, mint egy tervezési ikonra az SUV szegmensben. Egyre zsúfoltabb és népszerűbb piaci szegmens, melyben a QX Sport Inspiráció kívánja öregbíteni az Infiniti SUV örökségét és ezáltal további izgalmat építeni a márka iránt.

infiniti-qx sport-paris-4

A koncepció az off-road modellek sokoldalúságát ígéri, ebben segít az emelt, 230 mm-es hasmagasság, valamint a közúti vezetési jellemzők sokszínűsége és gépjárműveink kényelme, amely elvárható minden Infinititől. Teljes szélesség (kivéve visszapillantókba szerelt kamerá) kb. 1900 mm, míg a hossza 4600 mm. Az Infiniti számos új modellt mutatott be a közelmúltban, melyek szorosan összekapcsolódnak az Infiniti formai és a filozófiai koncepciójával.

A Q30, QX30 és Q60 is egy meghatározó dizájn-t képvisel, mely azonnal felismerhetővé teszi az Infiniti modelleket. A QX Sport Inspiráció az INFINITI védjegyévé vált design elemeket tartalmaz, illetve ezeket fejlesztettük tovább. A QX Sport Inspiráció frissített matt szürke színben és 22 colos alumínium felnikkel látható a Párizsi Autószalonon (Mondial de l’Automobile) – nagyobb, mint a 21 colos felnikkel felszerelt változata, amely a pekingi kiállításon tartott világpremieren volt látható. A kerekeket egy új, bronz színt kaptak, mely a féktárcsákon is megjelenik. Ami a gumikat illeti, egy alacsonyabb profilú 285/44 R22 gumit kapott. Az új kerekek a koncepció merész dizájnját képviselik.

infiniti-qx sport-paris-1

 

QX Sport Inspiráció Méretei (körülbelül)

 

 

Teljes hossza

 

4,600 mm

 

Teljes szélessége

      Ajtóba szerelt kamerák nélkül

 

 

1,900 mm

 

 

 

Teljes magassága

 

1,650 mm

 

Tengelytávolsága

 

2,800 mm

 

Hasmagassága

 

230 mm

Forrás: www.formula.hu – RSS