Szinte biztos Kubica visszatérése a pályákra

Egyéb

2016. október 13. csütörtök, 10:21

Szerző:

Az egyszeres F1-es futamgyőztes lengyel, akit öt és fél évvel ezelőtti horrorbalesete akadályozott meg karrierje kiteljesítésében, elmondása szerint jövőre szinte biztosan pályaversenyzéssel folytatja.

A 2011 elején életveszélyes sérüléseket szenvedő, s ezzel a Formula-1-ből véglegesen kikerülő Robert Kubica felépülését követően évekig ralizott, de az első WRC2-es bajnoki cím megszerzését követően a világbajnokságban nem tudott igazán komoly eredményeket felmutatni – hiába volt nagyon gyors, ha közben csak elvétve tudott baleset nélkül végigcsinálni egy versenyhétvégét. Utolsó bajnoki futamát idén év elején futotta, s úgy tűnik, hogy ez a történet véget ért a számára…

Az Autosportnak adott interjújában ezekről az évekről is beszélt, s elárulta, hogy maradt benne hiányérzet a ralizást illetően, talán többet is elérhetett volna 14 szakaszgyőzelemnél, s a 2013-as Német Ralin megszerzett ötödik helyénél: „Hiányzik a ralizás, s bizonyos dolgokat bánok is, hiszen a kellő tapasztalattal máshogy csináltam volna egyes dolgokat. Sokszor egy pályaversenyző fejével hoztam döntéseket, nem bíztam eléggé a ralis tudásomban. Ha nem szerepelhetek többet a WRC-ben, visszatérek a pályaversenyzéshez” – mondta a lengyel, aki idén a mugellói 12 óráson és a Renault Sport Trophy spái fordulóján vett részt, s egyből bizonyította, hogy sérült karja ellenére alkalmas a pályaversenyzésre.

kubica-renault-sport-trophy

A lengyel elmondása szerint minden esély megvan rá, hogy jövőre már ismét aszfalton száguldozzon: „Az én helyzetemben teljesen normális, hogy több ajánlatom is van arra vonatkozólag, hogy visszatérjek a pályaversenyzéshez, hiszen itt nevelkedtem, s szerintem jobb is vagyok ebben, mint a ralizásban. Kilencven százalék körülire becsülném ennek valószínűségét, de gondoskodni akarok róla, hogy minden úgy lesz, ahogyan én szeretném.”

„Már alig várom, hogy magas, profi szinten szerepeljek újra a versenypályákon, de egyúttal gondolnom kell a fizikai korlátaimra is.”

Forrás: www.formula.hu – RSS