Rosberg csendre intette Niki Laudát

F1

2016. december 9. péntek, 11:14

Szerző:

A Mercedes csapatelnökének nem tetszik, hogy versenyzőjük csak úgy otthagyta őket: Nico Rosberg visszaszólt ex-főnökének, ne essen túlzásokba – nem épp neki kellene illő távozásról példabeszédet mondani.

 A Mercedes nem próbálta megváltoztatni Nico Rosberg döntését, mikor a német pilóta közölte, nem szeretné megvédené címét 2017-ben, és abba akarja hagyni a Formula-1-ben való versenyzést. A vezetőség egyik tagja, a háromszoros bajnok Niki Lauda mégis nehezebben emészti meg a történteket, elégedetlenül beszélt arról, hogy milyen nehéz helyzetbe sodorta a csapatot Rosberg döntésével – vezetőtársa, Toto Wolff még magyarázni is próbálta szavait.

„Egész végig sokszor beszéltem Nikivel, aki teljesen más arcát mutatta akkor, mint most a média előtt” – idézi a grandprix247.com Rosberget. „Azt hiszem, ez a csalódottsága miatt lehet, ami persze érthető is. Számomra azért volt legnehezebb meghozni ezt a döntést, mert tudtam, hogy nehéz időket fog megélni miatta a versenycsaládom. Épp ezért történt, hogy egy órával azután, hogy meghoztam a döntésem, elmondtam Toto Wolffnak. A lehető legtöbb időt meg akartam adni nekik, hogy alternatívát találjanak.”

„De azt mondani, hogy dezertáltam a csapattól? Nem épp ez történt. Az nem működne, ha csak a csapat miatt vezetnék. Ráadásul Niki 1979-ben épp egy versenyhétvégén távozott a szezon közepén, amikor fiatalabb volt nálam. Talán erről megfeledkezett” – tette hozzá Rosberg. Lauda első, nem végleges visszavonulása szokatlan körülmények között zajlott, az év utolsó előtti versenyének szabadedzésén megtett néhány kört, majd úgy döntött, befejezi pályafutását.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: