Raikkönen: Tovább kint kellett volna maradnunk

F1

2016. november 27. vasárnap, 19:30

Szerző:

A Ferrari finn versenyzője szerint utólag már tudják, hogy azt a taktikát kellett volna követniük, mint Sebastian Vettellel, ám a 2007-es F1-es világbajnok nem bánja, hogy szétválasztották őket.

Kimi Raikkönen a negyedik kockából indulhatott Abu Dhabiban, ám rögtön a start után átlépte a nála egy keverékkel keményebb gumikon rajtoló Daniel Ricciardót, így feljött harmadiknak. Később azonban folyamatosan veszítette a pozíciókat: az ausztrál egy elévágással vette vissza a pozícióját, Max Verstappen az eggyel kevesebb cserének köszönhetően került elé, míg Sebastian Vettel a későbbi kiállásának és a puhább gumijának betudhatóan előzte meg őt. A hatodikként célba érő finn utólag már tudja, hogy nekik is azt kellett volna csinálniuk, amit a csapattársának:

„Egyértelmű, hogy az volt a jobb választás” – idézi Raikkönen leintés utáni szavait az F1i.com szakoldal. „Kint kellett volna még maradnunk, ez nyilvánvaló, de megpróbáltuk különböző stratégiára állítani a két autót, és olyankor könnyebb helyzetben van, hogy ha te vagy a hátul haladó autó, s esélyed van átugrani valakit a bokszkiállással” – mondta a 2007-es világbajnok, aki ennek ellenére is támogatja a Ferrari ötletét az eltérő stratégiákkal kapcsolatban:

raikkonen-ferrari-abudhabi-1

„Túl közel voltunk egymáshoz, így nem tudtunk volna azonos körben kiállni” – magyarázta a mezőny rangidőse. „Általában a második autó van nehezebb helyzetben, de előfordul olyan, mint ma, hogy Sebnek bevált a teljesen eltérő taktika. Nem ideális a dolog, de hogy őszinte legyek, ez nem változtatja meg a világot és az én szezonomat sem.”

„Az autó rendben volt, de nem tudtam életben tartani a jobb első gumit, ezért csak arra koncentráltam, hogy működjön” – folytatta Raikkönen. „Az utolsó szett sokkal jobb volt az elején, de aztán az is elszállt, így visszalassultam. Nem volt ideális helyzet, de ez van. Jobb eredményt is elérhettem volna az utolsó versenyen, de a következő év teljesen új történet lesz az új autókkal, és most már arra figyelünk” – zárta gondolatait már a 2017-es szezonra előretekintve a Ferrari pilótája.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: