Raikkönen ismét kiakadt Verstappenre

F1

2016. augusztus 28. vasárnap, 17:03

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Ferrari

A Magyar Nagydíjat követően a belgiumi F1-es futamon újra találkozott a versenypályán Kimi Raikkönen és Max Verstappen, és a csata ezúttal sem múlt el konfliktus nélkül.

A Hungaroringen folytatott küzdelem során Raikkönen úgy gondolta, hogy Verstappen túl keményen védekezik vele szemben – a cikázások mellett olyan kritika is érte a fiatal pilótát, hogy veszélyes manővereket hajt végre annak érdekében, hogy megtartsa pozícióját. A Ferrari versenyzője ismét hasonló szituációban találta magát, ugyanis több alkalommal is incidensbe keveredett a Red Bull pilótájával.

 Kimi

A holland a Kemmel egyenesben arra kényszerítette a finnt, hogy lelassítson, és ez egyáltalán nem tetszett a Ferrari világbajnokának: „Én a fair harcok és a szoros versenyek híve vagyok, de amikor vissza kell vennem az Eau Rouge utáni egyenesben manőver közben… Le kellett fékeznem, hogy ne menjek neki. Azután mozdul meg, miután én már ezt megtettem… Ez nem korrekt. Szerencsénk volt, hogy nem történt emiatt nagyobb baleset.”

Verstappent nem büntették meg az eset miatt – ahogyan a Hungaroringen sem –, és Raikkönen már akkor is úgy vélekedett, hogy a versenybírák nem hoznak következetes döntéseket. „Más versenyzők esetében nem kellett padlógázról lefékeznem. Ha ezt nem teszem meg, akkor teljes gázzal nekimegyek. Valami nincs rendben, de úgy tűnik, hogy ez nem baj” – zárta le a finn.   

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: