Öt életet mentett meg az elhunyt pilóta

USA

2016. augusztus 11. csütörtök, 17:35

Szerző: Gellérfi-Csizmadia Gergő

Szörnyen meghatódott a hétvégén halálos balesetet szenvedő Bryan Clauson családja a versenyző azon döntésén, hogy halála esetén felajánlja szerveit mások megmentésére – mindenkit erre biztatnak.

A múlt hétvégén végzetes balesetet szenvedő short track-szupersztár, a 100. Indy 500-on a 100. kört élen töltő Bryan Clauson hivatalos lapján közölték, hogy a 27 éves korában elhunyt versenyző öt életet megmentett azzal a döntésével, hogy jelentkezett szervdonornak, azaz hozzájárult, hogy halála esetén belső szerveit felhasználják mások megmentésére.

A család közleménye szerint Bryan döntéséről csak az utolsó pillanatokban értesültek, s nagyon megérintette őket: „Amikor mellette ültünk, és jó hírekért imádkoztunk, igazi ajándékot kaptunk tőle, amikor megtudtuk, hogy szervdonor volt. Nem kellett volna meglepődnünk, egész életében éreztük, mennyire nagylelkű is Bryan. Az élet a legnagyobb ajándék, s így Bryan nemcsak bennünk és ismerőseiben él tovább, hanem azokban a szerencsésekben is, akiket megsegített azzal a döntésével, hogy donor lesz.”

clauson_3

„Ahogy körülötte ültünk, fogtuk a kezét, vigasztaltuk őt és egymást, és elbúcsúztunk tőle, öt másik család ült ugyanígy egy-egy másik kórteremben, vigasztalva saját szerettüket és egymást, s imádkoztak a csodáért, melyet végül Bryan adott meg nekik. Hihetetlenül büszkék vagyunk a mi Bryanünkre ezért a döntéséért.”

A család arra biztat mindenkit, hogy maga is gondolkozzon el ugyanezen döntés meghozásán: „Ha te is donor vagy, köszönjük. Ha nem, kérünk, töprengj el egy pillanatig azon, hogy azzá válj. Első kézből tapasztalhattuk meg, milyen csodálatos érzés ez mindkét félnek. A legnagyobb ajándék, amit egy ember adhat egy másiknak. Erről kezeskedünk.”

„Még egyszer köszönjük a gondolataitokat, imáitokat, barátságotokat. Várjuk, hogy találkozzunk a versenypályákon” – zárta szavait a család a közleményben.

Forrás: www.formula.hu – RSS