Norbi tudja, hogy Muller elengedte Monteirót

WTCC

2016. november 29. kedd, 16:50

Az is eszébe jutott, hogy tiltakozásul félreáll a célegyenesben, Mullert viszont nem akarta kérdőre vonni – Michelisz Norbert egy interjúban kendőzetlenül őszintén beszélt a szezonzáróról.

Az index.hu két nappal a WTCC katari évadzárója után készített interjút Michelisz Norberttel, melyből kiderült, hogy a magyar versenyzőt nagyon feldúlta mindaz, ami a losaili főverseny utolsó körében történt, s egy pillanatra az is átfutott az agyán, hogy az őt ért igazságtalanság miatt látványosan tiltakozik majd – még a pályán:

„Az is megfordult a fejemben, amikor láttam, hogy Muller elengedi Monteirót, hogy félreállok, és át sem megyek a célvonalon, hogy ezzel tiltakozzak a manőver igazságtalansága ellen. Aztán rájöttem persze, hogy ennek semmi értelme nem lenne” – nyilatkozta a versenyző, aki szerencsére végül befutott a célba, amivel beállította karrierje legjobb bajnoki helyezését, de most nagyon más szájízzel fogadja a negyedik pozíciót, mint két éve: „A szerintem igazságtalanul elvett marokkói versenyt is számolva meglett volna a harmadik hely, vagy ha Muller nem engedi el Monteirót, akkor is. A motorsportban nincs olyan, hogy ha, de a jövőre nézve ezek sokat segíthetnek majd.”

Az interjúból az is kiderült, hogy Norbi a verseny után elbeszélgetett Monteiróval, aki tagadta, hogy Muller szándékosan engedte el őt: „Az, hogy én elengedésnek ítéltem meg ezt az előzést, nem azt jelenti, hogy így is történt. Aztán a bokszban beszéltem Monteiróval, aki azt mondta, hogy Muller hibázott, ő beszúrt mellé és megelőzte. Ez kicsit megnyugtatott akkor, de amikor videón, kívülről láttam az esetet, tudtam, hogy elsőre éreztem jól. Bizonyítani persze sosem fogom tudni, hogy mi történt.”

muller-monteiro

A magyar versenyző azt is megindokolta, hogy miért nem vonta kérdőre Mullert a leintés után: „Nem akartam vele beszélni, nem is lett volna miről. Nem érzem, hogy már azon a szinten lennék, hogy egy négyszeres világbajnokot kérdőre vonjak. Ez az ő döntése, nem tehetek mást, el kell fogadnom, de neki is el kell fogadnia, hogy én viszont nem tartom a legsportszerűbb lépésnek.”

Végül Michelisz Norbert azt is elárulta, hogy miért indult el idén a TCR Benelux-sorozat több versenyén is: „Nem tudom, hogy mit hoz 2018, úgyhogy elkezdtem bővíteni a portfóliómat. Jövőre szeretnék még több TCR-versenyen indulni, de a fő profil mindenképp a WTCC. Túl régóta, túl sokat dolgoztam azért, hogy ilyen lehetőségem legyen a túraautó-világbajnokságban, nem szeretném mással kockáztatni.”

A teljes interjút, melyben Michelisz Norbert többek közt a két érintett, Monteiro és Muller kapcsolatáról, másik csapattársáról, Rob Huffról, valamint az idén Monteiro versenymérnökeként dolgozó Bári Gergőről is beszél, ide kattintva elolvashatjátok az Indexen.

Forrás: www.formula.hu – RSS