Magnussen: Nem tudni, bajnok lesz-e valaha a Renault

F1

2016. december 29. csütörtök, 17:27

Szerző:

A dán szerint még évekbe telik, amíg 2016-os csapata egyáltalán harcolhat a végső sikerért. Ezért sem bánja, hogy a Haashoz szerződött, és azt sem gondolja, hogy messzebb került volna az F1-es világbajnoki címtől.

Vitatkozni lehet azon, előrelépés vagy visszalépés a Renault-tól Haashoz nyergelő Kevin Magnussen csapatváltása. A debütáló amerikai istálló megverte a világbajnokságban a franciákat, a Renault azonban gyári csapat, sokkal erősebb háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy képes legyen a jövőben a siker útjára lépni. Magnussentől megkérdezték, távolabb került-e a vb-címtől a Haashoz igazolással.

„Abszolút nem gondolom így. Nem öt évre szerződtem a Haashoz, és ki tudja, mire lesz képes a csapat” – idézi a motorsport.com a dán versenyző válaszát. „Azután pedig nincs határ a lehetőségekben, minden rajtam múlik. Nem teremtettem volna magamnak olyan helyzetet, amellyel messzebbre kerülök tőle. Épp az ellenkezője igaz.”

„Maradhattam volna a Renault-nál, remélhetőleg addig, amíg világbajnoki címet nyernek. De semmi sem biztosítja, hogy világbajnoki címet fognak nyerni” – beszélt arról Magnussen, hogy a 2016-ban visszatérő, és meglehetősen gyengén kezdő Renault új projektjének végső sikere nincs kőbe vésve, előfordulhat, hogy a jelenlegi gyári csapat sosem nyer világbajnokságot. „Szerintem évekig fog tartani, amíg egyáltalán harcolhatnak érte. Tehát nem hiszem, hogy ez hosszabb út.”

A Haas 29 pontot gyűjtött ígéretes bemutatkozó szezonjában. Összehasonlításként a Renault-nak 8 egységet sikerült szerezni. „A következő lesz a második évük. Addigra többet megtanultak már. Egész korán elkezdtek 2017-re koncentrálni, sőt, a médiában is elmondták, hogy a fő fókuszuk igazából 2017, már az első verseny előtt az volt. Számomra ez elég” – beszélt magabiztosan az új szezon reményeiről Magnussen.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: