Lorenzo: Nem nekem kell meggyőznöm Stonert

Motor

2016. december 16. péntek, 08:57

A Yamahától érkező spanyol szerint a Ducati feladata, hogy meggyőzze a tesztpilótaként tevékenykedő ausztrált, hogy vállaljon komolyabb szerepet a bolognai gyártó munkájában, beleértve az ötszörös világbajnok segítését is.

Casey Stoner idén mindössze néhány teszten vett részt a Ducati színeiben, emellett számos rendezvényen megjelent a márka nagyköveteként. Az olasz gyártónál ugyanakkor azt szeretnék, ha a 2012 végén visszavonult motoros jövőre már komolyabb szerepet töltene be a csapatnál: Gigi Dall’Igna úgy nyilatkozott, hogy szorosabban együtt szeretne működni az ausztrállal a fejlesztések során.

lorenzo-stoner-2016

Nem ez lehet azonban az egyetlen terület, ahol kamatoztathatják Stoner képességeit. A szezonzáró utáni valenciai teszten a Desmosedicivel egyelőre csak ismerkedő Jorge Lorenzo mellett tüsténkedett, s maga a spanyol is elismerte, hogy örömmel venné, ha 2017-ben is számíthatna az ex-versenyző segítségére. Az ötszörös világbajnok azonban úgy véli, nem az ő feladata felkérni Stonert arra, hogy a kényelmes ausztráliai életét részben feladva komolyabban kivegye a részét a Ducati munkájából:

„Nem nekem kell meggyőznöm Stonert” – nyilatkozta a Motorsport.com szakoldal kérdésére Lorenzo. „Már korábban is elmondtam, hogy szerintem nagyon jó lehetőség, hogy a kanyarokban figyeljen engem és tanácsokkal lásson el. Casey rendkívül erős és különleges karakter. A legtöbb elképzelésünk egyezik, néhány azonban nem. Azokban a dolgokban, amikben nem értünk egyet, talán neki van igaza, s akkor meg tudja változtatni a véleményemet.”

„Nyitott gondolkodású vagyok” – folytatta a Yamahát kilenc esztendő után elhagyó pilóta. „Szeretek meghallgatni másokat, aztán levonom a saját következtetéseimet és eldöntöm, megfogadom-e a tanácsot vagy sem. Stoner nagyon tehetséges, ráadásul rendkívül jól is tud magyarázni. Ha előnyt tudunk ebből kovácsolni, akkor miért ne használnánk ki ezt?” – tette fel a költői kérdést Lorenzo.

Forrás: www.formula.hu – RSS