Két turista eshetett a Zöld Pokol áldozatául

Autó

2016. július 24. vasárnap, 08:41

Németországból származó hírek szerint ketten haltak meg abban a Nordschleifén történt balesetben, amely során egy utasokat szállító autó elütött néhány embert, akik egy másik incidensnél segédkeztek.

Nem véletlenül hívják a Nordschleifét Zöld Pokolnak: a 25 kilométer hosszú legendás aszfaltcsík története során számos áldozatot szedett már. Sajnos úgy tűnik, ez nem is csak a versenysportra korlátozódik, a hírek szerint ugyanis ezúttal két civil halt meg a pályán történt balesetben.

nordschleife-baleset

Képünk csak illusztráció!

Akkor ugyanis, amikor nem rendeznek rajta épp valamilyen autóversenyt, a nagyközönség is végig mehet a pályán – a WTCC-ben kétszer is szabadkártyásként induló Sabine Schmitz például rendszeresen autóztat turistákat.

Németországi hírek szerint pont egy ilyen eset során történt a tragédia, amelyben két autó volt érintett, köztük az egyik állítólag egy piros Honda. Túl sok részlet egyelőre nem látott napvilágot, mindenesetre úgy tűnik, az igazán nagy baj akkor történt, amikor egy második autó elütött néhány embert, akik az első balesetben megsérült autóból próbálták kisegíteni az utasokat.

A FoxSports.com hírportál információi szerint ketten meghaltak az incidens során, míg további két érintettet súlyos állapotban szállítottak kórházba, néhányan pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Forrás: www.formula.hu – RSS