Kanadában Verstappen is esélyes lehet?

F1

2016. június 1. szerda, 06:50

A következő futamon már a holland F1-es pilóta is megkapja az erősebb, vezethetőbb, takarékosabb Renault-motort – most eldől, hogy valójában mennyit léptek előre ezen a téren.

A Monacói Nagydíj nagyon rosszul sikerült Max Verstappen számára, aki több kisebb hibát is elkövetett – azonban ezen a pályán ennyi sem fér bele, így többször is összetörte a Red Bullt. Csapattársa eközben brillírozott és bár végül a boxmizéria miatt lemaradt az első helyről, az látszott, hogy az autó tartani tudta a Mercedes tempóját. Azt, hogy ebben mekkora szerepe volt az új motornak, nem tudni – viszont az erőforrás valós előrelépéséről Montrealban már tisztább képet kaphatunk, hiszen ide egyrészt komoly motorerő kell, másrészt Verstappen Red Bulljába is belekerül.

VerstappenWin

„Vége megkapom az új Renault-motort” – nyilatkozta erről Verstappen. „Egy kicsit több erő, jobb vezethetőség, úgyhogy összességében jobbak lesznek a köridők”. A fiatal pilóta arról is beszélt, hogy remek volt a tempójuk Monacóban, hiszen többször is övék volt a leggyorsabb kör, illetve ő, valamint Ricciardo is végig gyors volt – igaz, az igazán nagy eredmény végül elmaradt.

A Renault két évre meghosszabbította már szerződését a Red Bull-lal, sőt, a Toro Rosso is visszavált a francia gyártó erőforrásaira, ami mindenképpen azt jelzi, hogy lényeges előrelépésről beszélhetünk. Ha Montrealban is reális kihívói lesznek Verstappenék a Mercedesnek, akkor pedig már arról is beszélhetünk, hogy harc lesz a világbajnoki címért – Ricciardo hátránya jelenleg negyven pont Rosberghez képest, a gyártók versenyében pedig 76 egységgel vannak lemaradva az energiaitalosok.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: