IndyCar: Power behúzta idei első győzelmét

USA

2016. június 26. vasárnap, 21:26

A 2014-es bajnok megállíthatatlan volt a Road Americán – a verseny végén hiába szorongatta őt Tony Kanaan a győzelemért, végül sikerült megőriznie a vezetést a leintésig.

Az IndyCar népe tűkön ülve várta Elkhart Lake visszatérését a versenynaptárba: az IndyCar mezőnye utoljára még a megboldogult Champ Car-sorozat képében tette tiszteletét a pályán, akkor, 2007-ben Sebastien Bourdais diadalmaskodott a Road Americán. A várt nagy izgalmak ellenére csendes ötven kört teljesített a mezőny, mely csak az utolsó szakaszban mozdult meg egy kicsit.

Az élről rajtoló Will Power végig megőrizte a vezetést, amikor a 40. körben Conor Daly autója elszállt az egyes kanyarban. A Detroitban egy második helyet is megcsípő amerikai fékhiba miatt szánkázott át a kavicságyon, és csapódott kis sebességgel a gumifalnak. A mentés idejére, azaz öt kör erejéig a pace car vette át az irányítást, így Simon Pagenaud-nak és Tony Kanaan-nak néhány köre maradt csak arra, hogy megszorongassa Powert a győzelemért.

A brazil pilótának sikerült megelőznie a pontversenyben éllovas franciát, majd Power után vetette magát.  Hiába dolgozta le azonban másfél másodperces hátrányát 0,3 másodpercre, nem tudta elkapni az ausztrál granbancát. Will Power így nehéz időszak után szerzett ismét győzelmet, hiszen a st. peteresburgi idénnyitón hiába szerezte meg az első rajtkockát, pénteki balesete miatt rosszul érezte magát, így nem állt rajthoz. Phoenixben második lett, de a detroiti második futamig kellett várni egy újabb győzelemre. A Penske pilótája most ismét behúzta a diadalt, a második helyről induló Scott Dixon, a pontverseny második helyezettje viszont csalódott lehet, hiszen már a futam elején feladta a küzdelmet.

Forrás: www.formula.hu – RSS