Ilyen Bernie Ecclestone emberi oldala

Bulvár

2016. december 28. szerda, 10:00

Szerző:

Sokaknak egy nyugdíjba menni nem akaró, sokszor ostobaságokat beszélő öregember jut eszébe az F1 vezetőjéről. Most atyáskodó és nagylelkű vonásaira világítunk rá sajátos humora mellett.

A 86 éves Bernie Ecclestone nem olyan ember, aki szeret lakatot tenni a szájára, és szüksége sincs ilyesmire. Kevin Eason, a The Times F1-es tudósítója, aki a sportágban töltött 18 év után vonul vissza, így idézte fel első találkozását az egyenes brittel: „Ezt a szokatlan utazó cirkuszt a porondmester vezette, Bernie Ecclestone. Akkor este, mikor először találkoztunk, kinyújtotta a bal kezét a szokásos, királyinak tettetett kézfogásához, a szemembe nézett, és azt mondta: á, te vagy az, aki azt a sok sz*rt írja.”

Az újságíró szemszögéből – az évek során aztán szorosra fűzte kapcsolatát Ecclestone-nal – mutatjuk be a sport ősz uralkodójának emberi oldalát, akinek főképp dörzsölt és kíméletlen oldalát ismeri a világ, de törődő is tud lenni: „Kemény ember hírében áll, és az is, ha az üzletről van szó, a versenyzőivel viszont atyáskodó. Személyesen lépett közbe, hogy Lewis Hamilton a McLarentől a Mercedeshez kerülhessen, például, máskor pedig ostáblát játszik Sebastian Vettellel. Még most is elérzékenyül, ha Stuart Lewis-Evansről és Jochen Rindtről kérdezik, két versenyzőről, akiket ő menedzselt. Mindketten a pályán haltak meg.”

„A sok hencegés mögött Bernie lágyszívű, milliókat ad jótékony célokra felhajtás nélkül. Szereti a bajkeverést, olyankor pedig mindig van egy csillogás a szemében. Ha mond valamit, el kell különítened a tényeket a tréfától, ami nem mindig könnyű” – írja. Ecclestone megszólalásai általában mentesek a politikai korrektségtől, ez pedig sokszor felháborító kijelentésekhez, ízléstelen viccekhez vezet. Az újságíró is felidézett egy esetet a sajátos humorról:

„Tavaly Oroszországban Vlagyimir Putyin elküldte egy megbízottját, hogy tanácsokat adjon a protokollról. A találkozó végén Bernie kikérte Putyin emberének véleményét: ’Felkértek minket, hogy egy új nagydíjat rendezzünk’, mondta, ’Szíriában, egy új pályán Damaszkuszban. Mit gondol erről?’ Putyin embere elképedt, egészen addig, amíg meglátta, hogy mosoly bujkál Bernie szájának sarkában. Semmi nincs, amivel ne tudta pimaszkodni.”

Forrás: www.formula.hu – RSS