Iannone válaszolt az ex-csapattársnak

Motor

2016. december 23. péntek, 19:03

Nem épp baráti viszonyban váltak el egymástól a Ducati gyári versenyzői: Andrea Dovizioso tiszteletlennek nevezte a Suzukihoz távozó ex-kollégáját. Andrea Iannone most reagált honfitársa szavaira.

Andrea Dovizioso és Andrea Iannone két évig voltak csapattársak a folyamatosan fejlődő Ducatinál, és bizony nem mindig volt harmonikus közöttük a viszony. A kapcsolatuk az idei év elején történt termasi incidens után mérgesedett el végleg, amikor Iannone az utolsó előtti kanyarban próbálta megelőzni kollégáját, aminek az lett a vége, hogy mindketten kiestek, biztos kettős dobogótól fosztva meg a gyártót. 2017-ben aztán már csak Dovizioso fog versenyezni a Ducatinál, s nemrég a Gazzetta dello Sportnak adott interjúban úgy fogalmazott, nem fog neki hiányozni a Suzukihoz igazoló honfitársa tiszteletlensége. Most Iannone ugyanebben a reagált ex-csapattársa szavaira.

„Sajnálom, ha így gondolja. Mindig is ismertük egymást, amióta a testvérem ellen versenyzett minimotóban. Szerintem nincs köztünk barátság, de a tisztelet megvan” – vélekedett Iannone. „Nagyon tisztelem őt versenyzőként és emberként egyaránt, noha természetesen a pályán riválisok vagyunk. Ami Argentínában történt, az nem segít: hiába kérsz bocsánatot ezerszer is, az sem változtat a dolgokon. Szerintem számára olyan két év volt ez, amikor olyan csapattársa volt, akit nehezen tudott legyőzni. És ugyanez igaz az én szempontomból is.”

Az olasz motoros egyúttal összegezte a 2016-os évadot is, amely során megszerezte első győzelmét a MotoGP-ben – a Red Bull Ringen törte meg a bolognaiak közel hat éve tartó nyeretlenségét –, így a sok bukás és a sérülés miatti távollét ellenére is elégedett a teljesítményével: „Összességében pozitívan értékelem a szezont. Először nyertem királykategóriás nagydíjat, és hosszú idő után újra csúcsra juttattam a Ducatit. Ha célba értem, mindig a dobogós helyezésekért harcoltam, ha pedig elestem, akkor is azért csatáztam. Túl sokszor buktam, de ez azért volt, mert még többet akartam elérni: ahelyett, hogy megelégedtem volna a harmadik hellyel, második akartam lenni.”

Forrás: www.formula.hu – RSS