Hogyan lehet a Renault-é a legjobb motor?

F1

2016. december 29. csütörtök, 10:13

Szerző:

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es technikai igazgatója beszélt arról, hogyan lehetne csökkenteni a különbséget az erőforrásaikon az ezüstnyilak motorjaihoz képest.

Sokan fejlődést várnak a francia gárda erőforrásaitól a következő évre, köztük Jolyon Palmer is. Azonban nemcsak a brit versenyző áll így a dologgal. A Red Bullnál úgy gondolják, hogy ha egy kicsivel erősebb lenne a Renault motorja, akár a világbajnoki címért is küzdhettek volna idén a Mercedesszel.

Cyril Abiteboul kezdte kielemezni a fentebb leírt témát: „Nem tudom, mennyire lesz képes a Red Bull harcolni velük a következő évben.”

A francia szakember a szabályváltozások miatt nem mer jóslatokba bocsátkozni: „Ha megnézzük, hogy mennyit gyorsul az autó a szélcsatorna változtatásával, biztos vagyok benne, hogy ez a többi csapatnál sem lesz másképp. Ezért is nagyon nehéz megmondani, mi lehet majd a jövő évi erősorrend.”

 renault-abiteboul-2016

Abiteboul elmondta, hogy a Red Bull azt állította, hogy ha pár százalékkal a Mercedes erőforrásához kerülnek, nagyobb eséllyel nyernek futamokat: „Mindenki számára nagyon fontos ez az időszak az F1-ben. Világos, ha 3%-al belülre kerülnek, ők is erősebb teljesítményt nyújtanak, de nem vagyok biztos benne, hogy ez elég lett volna a világbajnoki címért folytatott harchoz. Tudjuk, hogy hol szeretnének lenni.”

A Renault technikai igazgatója elmondta mi az elvárás velük szemben: „Ránk bízták, hogy csináljuk meg a legjobb motort a rajtrácsra. Nemcsak egy százalékon belülre az elsőhöz, hanem ténylegesen a legerősebbet. Amint mondtam, úgy gondoljuk, hogy van néhány elképzelésünk arról, hogyan lehetnénk jobbak a Mercedesnél a jövőben.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: