Háromnegyedére csökken a DTM mezőnye 2017-ben

F1

2016. október 30. vasárnap, 15:56

Szerző:

Nagyon úgy tűnik, hogy a következő szezonban összesen 18 autót láthatunk majd a Német Túraautó-bajnokság rajtrácsán a jelenlegi 24 helyett – két gyártó már meg is erősítette a csökkentést.

Néhány hete már felröppent a pletyka, miszerint a 2017-es idénytől kezdve a DTM három márkája, az Audi, a Mercedes és a BMW egyaránt két-két autóval kevesebbet indítana a bajnokságban, hogy ezzel is csökkentsék a költségeket. Erre utaló jel volt, hogy a BMW nem igazolt senkit a német szériából távozó Antonio Felix da Costa és Martin Tomczyk helyére, ahogy az Audi is kirúgta kétszeres bajnokát, Timo Scheidert, míg az idei összetettbeli ezüstérmes Edoarda Mortara megerősítette, hogy jövőre már a Mercedesnél versenyez majd.

dtm-hockenheim

A Mercedes ráadásul azt is bejelentette, hogy hat autóval fognak szerepelni a 2017-es szezonban, s mindegyiket a HWA fogja indítani, így másik két istállójuk, a Mücke Motorsport és az ART Grand Prix kiszáll a bajnokságból. Az Audi aztán közleményben erősítette meg, hogy most már hivatalosnak tekinthető: jövőre 18 autó áll majd fel a versenyek rajtrácsára az idei 24 helyett.

 

A 2013-as bajnok Mike Rockenfeller szerint a létszám csökkenése nem feltétlenül vet negatív fényt a sorozatra: „Természetesen minden versenyző és rajongó is a lehető legtöbb autót szeretné látni a rajtrácson, de szerintem amúgy is az első három küzdelmére irányul a figyelem. Az a fontos, hogy a versenyek izgalmasak legyenek sok előzéssel, és az autók is lenyűgözően nézzenek ki. Úgy gondolom, ilyen téren jó irányba halad a DTM” – vélekedett Rockenfeller.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: