Ezért lehet Ricciardo jövőre a vb fő esélyese

F1

2016. december 28. szerda, 15:22

Szerző:

Ricciardót tartja a következő év legfőbb favoritjának honfitársa, Mark Webber, ha a Red Bull még versenyképesebb autót épít 2017-ben. Az egykori F1-es pilóta tézisének okát is elárulta.

Mark Webber idén vonult vissza végleg versenyzői karrierjétől. Az ausztrál szerint Nico Rosberg azzal, hogy ugyanígy tett, nagy esélyt adott honfitársának a következő évi világbajnoki cím elhódítására.

Az egykori F1-es pilóta így kezdte gondolatait honfitársáról: „Daniel volt a legkiegyensúlyozottabb versenyző idén a mezőnyben, és abszolút világklasszis teljesítményt nyújtott, nem véletlen került az első háromba.”

 ricciardo-webber-brazil-nagydij-2016

Webber szerint az energiaitalos alakulat is kell Ricciardo sikeréhez: „Ő a következő évben is remek helyzetben lesz, és biztos vagyok benne, hogy a bajnoki címért fog harcolni, ha a Red Bull jó autót rak alá. Nicót lehetetlen, hogy pótolja a Mercedes ilyen rövid idő alatt.”

A Red Bull egykori versenyzője így indokolta állítását: „Nico és Lewis egymást tolták folyamatosan előre, de most ez nem így lesz ezzel a felállással. Lewis egy nagyszerű, és ugyanakkor abszolút kegyetlen versenyző, de ez felrázhatja az F1-es piacot.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: