Egy körön még javulhatnak a Mercedesek

F1

2016. szeptember 2. péntek, 17:08

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A versenytempóval Hamilton és Rosberg is elégedett, de a német szerint egy körön még van hova fejlődni – rengeteg információt szereztek az abroncsokról és úgy fest, hogy nem lehet őket megverni.

Ahogy eddig, úgy Monzában sem látni, hogy bárki is megszorítaná a Mercedest, bár a két Ferrari az egykörös tempót tekintve viszonylag közel volt a világbajnok istállóhoz délután. A hosszabb etapokon viszont a Sky Sports kalkulációja szerint nagyjából nyolc tizedmásodperc az Ezüst Nyilak előnye és a két pilóta is jónak érezte a pénteki napot.

hamilton-spa-2016

„Nagyon jó nap volt, Monzában mindig fantasztikus vezetni és mindig sok szurkoló jön ki a lelátókra. Jól haladtunk a programunkkal, a hosszú etapon mutatott tempónk nagyon biztatónak tűnt. Megosztottuk a gumikeverékeket, úgyhogy sokat tanulhatunk és a versenyt tekintve elég erősnek érezhetjük magunkat. Van még mit csinálni, beállítani az autót, elemezni az adatokat, de szerintem a többiek előtt vagyunk” – értékelte a pénteki napot a címvédő Lewis Hamilton.

„Nagyon jónak éreztem az autót délelőtt, de dolgoznunk kell az egyensúlyon, mert az egykörös tempónk nem volt 100%-os délután” – tette hozzá Nico Rosberg. „Elemeznünk kell az adatokat mindhárom abronccsal kapcsolatban, de jó, hogy ennyi szurkoló van kint és az is jó hír, hogy még három évig jöhetünk erre a pályára.”

Paddy Lowe is úgy fogalmazott, hogy minden rendben, nagyon sok információt gyűjtöttek az abroncsokról, a hangulat pedig fantasztikus – főleg a jellegzetesen lelkes olasz kommentárral…

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: