Ecclestone: Ha valami nem tetszik, majd eltűnök

F1

2016. szeptember 18. vasárnap, 11:50

Szerző: Berta Kitti; Fotó: DPPI

Bernie Ecclestone úgy gondolja, egy darabig még figyelemmel kíséri az új tulajdonos munkásságát, azonban ha olyan irányt vesz a Formula-1, ami neki nem tetszik, akkor egyszerűen eltűnik.

Miután a Liberty Media megvásárolta a Formula-1 tulajdonrészét Bernie Ecclestone-tól, gyakorlatilag szabad kezet kaptak abban, hogy változást hozzanak a sport életében. A csapatok közül többen jelezték, várják is, hogy kicsit megfiatalodjon a királykategória, és abban bíznak, hogy a vérfrissítés jót tesz majd a Formula-1-nek.

 Ecclestone

Habár Ecclestone továbbra is a Formula-1 kötelékében marad, elmondta, amennyiben nem tetszik neki az új irány, amit a Liberty Media követ, úgy elhagyja a sportot. „Hála Istennek, jelen pillanatban nincs szükségem pénzre és munkára sem” – nyilatkozta az F1 ura. „Ha a dolgok úgy haladnak, amiről azt gondolom, hogy nem a helyes irány, akkor biztosan eltűnök.”

Miután az új tulajdonos, Chase Carey még kezdő a Formula-1 világában, bele kell tanulnia a sport rejtelmeibe – a hírek szerint Ecclestone-nak ebben kell majd támogatnia az új vezetőt, az üzletember azonban ezt tagadta: „Nekem már csak az a dolgom, hogy meghaljak, illetve hogy fizessem az adóm. Ezen kívül semmit nem kell tennem” – mondta.

Miután Ecclestone sikeres üzletté tette a Formula-1-et, a Liberty Media arra kérte őt, további három évig maradjon még az F1-ben. Habár a 85 éves brit állítja, hogy nincs feladata, aligha elképzelhető, hogy  önszántából végleg visszavonulna a királykategóriától. 

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: