Célegyenesben a SEAT Leon Eurocup

Túraautó

2016. november 7. hétfő, 14:56

A SEAT Leon Eurocup a 2016-os eseménynaptár hat helyszíne – Estoril, Silverstone, Paul Ricard, Mugello, Red Bull Ring és a Nürburgring – után most Barcelonába érkezik.

Két verseny, három versenyző és egy eldöntendő cím a fő alkotó elemei annak a nagyon várt csúcspontnak, amelyhez a verseny és a szórakozás izgalmas egyvelege vezetett. A három versenyző között nagyon csekély különbség van, az élen Niels Langeveld (Baporo Motorsport) áll 202 ponttal, őt követi Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) 191 ponttal, és Mikel Azcona (PCR Sport) a harmadik 185 ponttal. Mindhárom versenyző a maximálisat fogja nyújtani azért, hogy ő lehessen a SEAT Leon Eurocup új királya.

seat-eurocup-2016-celegyenseben

Silverstone-ban szerzett négy gőzelmével, a Paul Ricard-on elért kettős győzelmével és a Red Bull Ringen szerzett egy győzelmével Niels Langeveld nagyon motiváltan érkezik Katalóniába. Ez még akkor is így van, ha a norvég Stian Paulsen, aki három győzelmet szerzett (Estoril, Silverstone és Mugello), nem lesz könnyen legyőzhető. A 2016-os esztendő versenyeinek harmadik esélyese a spanyol Mikel Azcona, aki szintén három győzelemmel (Estoril, Mugello és Nürburgring) büszkélkedhet, a barcelonai versenypályán a hazai nézőközönség támogatását maga mögött tudva fog versenyre kelni. Ami a „Hölgyek Trófeáját” illeti, a francia Lucile Cypriano (JSB Cempetition) távollétében honfitársnője, Marie Baus-Coppens (JSB Competition) a spanyol Amalia Vinyes -szel (Baporo Motorsport) és az olasz Carlotta Fedelli-vel (Pit Lane Competizioni) száll harcba az első helyért Barcelonában.

A pálya 4,6 km hosszú, 16 kanyarral, így a SEAT Leon Eurocup utolsó szakaszát jelentő pályát az egyik legnehezebbnek, a legjobb technikai tudást igénylő helyszínnek tekintik. Ez a pálya tökéletes a kiélezett párbajokra, melyre az eljövendő két futam során, azaz november 5-én, szombaton, és a második futammal november 6-án, vasárnap kerül sor.

A második verseny során a rajtkockákat felcserélik, ennél fogva a katalán verseny – a versenysorozat történetében immár harmadik alkalommal – döntő helyszínné válik.

„Az elképzelhető legjobb formában érkezünk el a SEAT Leon Eurocup végső fordulójához: a győztes címért még meg kell küzdenie a három esélyesnek. Azt is el kell mondanunk, hogy a második verseny felcserélt rajtsorrendje újabb izgalmat ad a versenynek, és a győztes személyét a legutolsó pillanatig függőben tartja. A verseny nagy esemény lesz, és a SEAT alkalmazottakból ezreket hívtunk meg a Barcelona-Katalónia versenypályára, ahol az egész családokra tervezett sok-sok egyéb programot is élvezhetik. Két nagyon intenzív és élményekben gazdag nap áll előttünk!” – mondta Jaime Puig, a SEAT Sport igazgatója.

A 2016-os SEAT Leon Eurocup állása:

1. Niels Langeveld (#10), Baporo Motorsport; 202 pont

2. Stian Paulsen (#34), Stian Paulsen Racing; 191 pont

3. Mikel Azcona (#1), PCR Sport; 185 pont

4. Alex Morgan (#5), Wolf-Power Racing; 153 pont

5. Julien Briché (#3), JSB Competition; 113 pont

6. Lourenço Beirao Da Veiga (#20), PCR Sport; 82 pont

Forrás: www.formula.hu – RSS