Button sajnálja, hogy elesett a pontoktól

F1

2016. augusztus 28. vasárnap, 19:30

Szerző: Czinege Ádám, fotó: McLaren

Jenson Button remek szombatot zárva optimistán várhatta a Belga Nagydíj futamát. A vasárnap azonban teljesen másképp alakult számára, és egy baleset után feladni kényszerült a versenyt.

A brit a kilencedik pozícióból vághatott neki a belga futamnak. Elmondása szerint a rajtja remekül sikerült, de aztán a szombati szerencse egyenesen az ellenkezőjére fordult át a 2009-es világbajnoknál.

Button optimistán vághatott neki a versenynek: „Nagyon úgy nézett, ki hogy szerezhetünk néhány pontot ma, tehát egy kicsit csalódást keltő, hogy nem így történt, de előfordul az ilyesmi. Elég régóta vagyok itt ahhoz, hogy tudjam, ezek a dolgok megtörténnek.”

 button_08.28.

A McLaren veteránja így emlékezett vissza rövid futamára: „Remek rajtom volt – az egyik Williams elé kerültem, a Red Bull előttem húzott, és megcéloztam a Force Indiát. De aztán sok pozíciót veszítettem a La Source-ban, amikor szélesen fordultam. Visszamentem a pályára, de Paschal ütközött velem az ötös kanyarban, és megsérült az autóm eleje. Ezután nem tudtuk folytatni a futamot.”

A brit nem is tudott ennél többet mondani nyilatkozata végén: „Ezután a rövid verseny után nem tudok többet mondani.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: