Az év legfontosabb F1-es díjai

F1

2016. december 9. péntek, 12:30

Szerző:

Egy nagyszerű összeállításra bukkantunk, melyben a szezon legértéktelenebb aláírása éppúgy díjazásra kerül, mint a „legkimiraikkönenebb” megnyilvánulás, s átadjuk a Montoya-aranymikrofont is!

A méltán népszerű Planet-F1 honlap egy egészen zseniális összeállítással rukkolt elő az idei F1-es szezonról, melyben számos év végi díjat kiosztottak – nem éppen a megszokottakat –, s amely egyszerűen túl jó sikerült ahhoz, hogy ne közöljük magyarul is olvasóinkkal:

A legbénább verseny a szezonban: A bakui Európa Nagydíj (Európa definícióját alighanem az Eurovíziós Dalfesztiváltól vették át), mely alatt a legtöbb néző kapcsolt át dartsra vagy curlingre!

Alain Prost „a versenygépem egy teherautó” különdíj: Romain Grosjean, aki a legjobban utálta idén saját autóját, sokszor egyértelművé téve ezt.

grosjean_barcteszt_cs

Eddie Irvine „három kerék van a Ferrarimon” bokszkiállási különdíj: Daniel Ricciardo, Monaco

A legértéktelenebb aláírás: Nico Rosbergé, mely a 2018 végéig érvényes szerződésére került rá

Pastor Maldonado-díj a legjobban elpusztított versenyautóért: Szoros csatában kapja meg Fernando Alonsót megelőzve Kevin Magnussen, aki Spában egyetlen rossz mozdulattal teljesen rommá törte Renault-ját

Juan Pablo Montoya-aranymikrofon a szükségtelen káromkodásokért: Természetesen Sebastian Vettel kapja, aki egész évben remekelt, de különösen Mexikóban mutatott produkciója marad örökre emlékezetes

vettel_2016_cs

Kimi Raikkönen-díj: Ezt a díjat annak a személynek ítélik oda, aki a leginkább úgy viselkedik, mint Kimi Raikkönen, s olyan mesterien alkalmazza a szarkazmust. A győztes pedig természetesen Kimi Raikkönen, mindenekelőtt szingapúri rádióüzenetéért: „Mit akarsz tőlem a bokszban? Menjek gyorsabban?”

Rene Arnoux-emléktábla a folyamatos feltartásokért: A díjat Esteban Gutierreznek Daniel Ricciardo adja át: „Esteban a kedvencem, imádom ezt a srácot!”

David Attenborough-díj a Formula–1 közelebb hozásáért az anyatermészethez: A győztes a szingapúri futam, ahogy azt Max Verstappen is megindokolta: „Van egy óriási gyík a pályán, a hármas kanyarban, nem viccelek!”

szingapur-gyik

Murray Walker-különdíj: Kapja Jack Nicholls, a BBC Radio 5 riportere a következő mondataiért:

A 21. győzelemmel Nico Rosberg megelőzi finn honfitársait, Mika Hakkinent és Kimi Raikkönent, bár természetesen Nico Rosberg német…

Hülkenberg érkezik orrsérüléssel, Bottas pedig a hátsó kerék sérülésével. Nem kell Miss Marple-nek lenni, hogy rájöjjünk, mi történt itt…

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: